Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απομακρύνθηκαν 2 μέλη της Εθνοφρουράς λίγο πριν την ορκωμοσία Biden

ΗΠΑ: Απομακρύνθηκαν 2 μέλη της Εθνοφρουράς λίγο πριν την ορκωμοσία Biden
Τα δύο μέλη της Εθνικής Φρουράς βρέθηκαν να έχουν δεσμούς με δεξιές ομάδες πολιτοφυλακής
Σχετικά Άρθρα
Στην απομάκρυνση δύο μελών της Εθνικής Φρουράς του Στρατού των ΗΠΑ ενόψει της ορκωμοσίας του Joe Biden προχώρησαν επικεφαλής των αρχών σύμφωνα με το Associated Press.
Οπως μεταδίδει το AP, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του αμερικανικού στρατού και έναν ανώτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών, τα δύο μέλη της Εθνικής Φρουράς βρέθηκαν να έχουν δεσμούς με δεξιές ομάδες πολιτοφυλακής.
Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι δεν βρέθηκε σενάριο συνωμοσίας εναντίον του Biden.
Οι αρχές των ΗΠΑ βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα ενόψει της ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου, μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Καπιτώλιο εξαιτίας της εισβολής οπαδών του Trump.

Σε κόκκινο συναγερμό

Περισσότερα από 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς και χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται επί ποδός στην Ουάσιγκτον για να διασφαλίσουν ότι η ορκωμοσία του Biden και της Harris θα διεξαχθεί χωρίς απρόοπτα.
Μάλιστα, η περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο έχει ήδη αποκλειστεί με ψηλό μεταλλικό τοίχο και μεγάλους τσιμεντόλιθους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, οι 25.000 άνδρες και γυναίκες της αμερικανικής εθνοφρουράς περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.
Κι αυτό γιατί, εκτός από τον εξωτερικό κίνδυνο των οπλισμένων ομάδων ακροδεξιών εξτρεμιστών, που απειλούν με επιθέσεις στην αμερικανική πρωτεύουσα και τις πρωτεύουσες πολλών πολιτειών, οι αρχές φοβούνται εξτρεμιστικά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στα σώματα ασφαλείας και συνεργάζονται με οργανώσεις, όπως οι Proud Boys και Boogaloo Bois.
000_8Z36WJ.jpg
Ειδική εκπαίδευση

Η Εθνική Φρουρά της Ουάσιγκτον παρέχει πρόσθετη εκπαίδευση στα μέλη της υπηρεσίας, καθώς φτάνουν στην πρωτεύουσα, σε περίπτωση που δουν ή ακούσουν κάτι επιλήψιμο να το αναφέρουν στους ανωτέρους τους» δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού σε γραπτή δήλωση στο CNN.
«Δεν υπάρχει χώρος για εξτρεμισμό στο στρατό και θα ερευνήσουμε κάθε περίπτωση χωριστά και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Ο στρατός έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί στενά με το FBI σε περίπτωση που εντοπίσει άτομα που συμμετείχαν στη βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο για να προσδιορίσει εάν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον Στρατό» υπογραμμίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα που «περιλαμβάνει βία, ανυπακοή ή παραβίαση της ειρήνης θα τιμωρείται βάσει του Ενιαίου Κώδικα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης ή βάσει του κρατικού και ομοσπονδιακού νόμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης