Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιτυχία στέφθηκε η «επιχείρηση αυτονόμησης»

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιτυχία στέφθηκε η «επιχείρηση αυτονόμησης»
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις ξένες σταθεροποιητικές, εμείς βγάλαμε δυνατή αντίδραση. Εδώ είναι και το «κλειδί» για τη συνέχεια. Να μπορέσει η αγορά να αυτονομηθεί από τις ξένες αγορές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς, είχαν άλλη πορεία τα τελευταία χρόνια, διαφορετική από τη δική μας λόγω των γνωστών προβλημάτων της οικονομίας μας.

Ναι, οι προκλήσεις παραμένουν μεγάλες και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά που θα μπορούσαν να πάνε στραβά, αλλά η Ελλάδα αποτελεί ένα επενδυτικό στόρι το οποίο αν «πουληθεί» σωστά μπορεί να δώσει διέξοδο στα οικονομικά μας προβλήματα και να φέρει και το χρηματιστήριο σε καλύτερα επίπεδα. Χρειάζονται βέβαια γενναίες αποφάσεις και πολλές πρωτοβουλίες.

Η αγορά με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν έδωσε αντίδραση, την ώρα που χρειαζόταν. Χωρίς τις τράπεζες άνοδο δε μπορούμε να δούμε, μην τα ξαναγράφουμε. Από αυτές περνάει η τάση και αυτές, καλώς ή κακώς, κοιτάνε οι περισσότεροι επενδυτές, οι οποίοι βέβαια στο παρελθόν είχαν καεί και ξανακαεί από τις συγκεκριμένες. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν κάποιες εντολές χαμηλότερα, με αποτέλεσμα να μην κλείσουμε όσο καλά μπορούσαμε.

BLUE CHIPS: Εκτός των τραπεζών μας άρεσε και η πορεία αρκετών ακόμα μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Προσπάθησε η Jumbo με τη σημερινή κίνηση να γυρίσει το γράφημα, αλλά θέλει ακόμα δουλειά, έδωσε δυνατή αντίδραση η Motor Oil, πήγε πολύ καλά η Viohalco και η ΔΕΗ ενώ υστέρησε η ΕΥΔΑΠ.

ΤΖΙΡΟΣ: Θα τον θέλαμε καλύτερο αλλά και αυτός καλός ήταν, αφού τη δουλειά του την έκανε. Αν αφαιρέσουμε τα πακέτα ο καθαρός ήταν στα 52 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ωραία κίνηση από ΕΤΕ και ΑΛΦΑ. Ήταν οι δύο μετοχές που είχαν «πατήσει» καλά πριν λίγες συνεδριάσεις και σήμερα κατάφεραν να ξεφύγουν υψηλότερα. Θέλουμε συνέχεια. Καλή εικόνα και από ΕΥΡΩΒ, όπου τα 0,60 ευρώ είναι ένα σημείο, ή η γύρω περιοχή που έρχεται από το 2017 και αποτελεί πλέον μία ισχυρή αντίσταση. Βέβαια αν θελήσουν τα «παιδιά», βούτυρο στο ψωμί τους είναι η διάσπαση. Καλά πήγε και η ΠΕΙΡ.

ΑΔΜΗΕ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και έκλεισε με οριακή άνοδο η μετοχή. Αμυντικά τα χαρακτηριστικά της, χαμηλή κατά την άποψή μας η αποτίμηση, ενώ πάντα έχουμε στη σκέψη μας το γνωστό ξένο και τι έχει στο μυαλό του.

MOTOR OIL: Μόλις βρήκε καλό κλίμα πέρασε ξανά πάνω από τα 13 ευρώ και μάλιστα με άνεση.

TITAN: Παραμένει κάτω από τα 15 ευρώ, αλλά άμα βρει καλό κλίμα πιστεύουμε πως θα φύγει για καλύτερα επίπεδα τιμών.

ΕΥΑΘ: Μάλλον τέλειωσε ο πωλητής, αφού έγιναν και τα κομμάτια που είχαν μείνει στους πωλητές στο χθεσινό κλείσιμο. Δεν είδαμε δηλαδή σήμερα μεγάλες πιέσεις και η μετοχή έβγαλε αντίδραση. Στα 4,22 ευρώ και στο +3,18%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Εκεί που λες ότι μία μετοχή είναι τσάμπα, έρχεται κάποιος μέτοχος που μάλλον βαρέθηκε να περιμένει και την κάνει φθηνότερη. Αύξησε σημαντικά όγκο η μετοχή, αλλά ευτυχώς έστω και χαμηλά και από τα 2,50 ευρώ και κάτω, βγήκαν αγοραστές.

Στα 2,48 ευρώ και στο -3,13% με όγκο 33 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 42,4 εκατ. ευρώ. Τι να πρωτοενσωματώσει κάποιος σε αυτή την αποτίμηση; Τα λιμάνια που διαθέτει, τα πάγια, το business, να τη δούμε σε σχέση με την καθαρή θέση (90 εκατ. ευρώ); Όπως και να τη δεις τσάμπα είναι αλλά στο ΧΑ, οι επενδυτές κυνηγούν αυτές που δεν ξέρουν που χρωστάνε, που αναδιαρθρώνουν δάνεια, που παίζουν το ΘΑ κ.α.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ (απάντηση): Γνωστά και τα έχουμε ξαναγράψει. Αργοκίνητο καράβι η μετοχή. Σήμερα με όγκο 52 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 4,20% και έκλεισε στα 1,24 ευρώ. Και πάλι καλά να λέμε.

ΡΕΒΟΪΛ: Θα τα δούμε τα 3,5 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων το 2020, επομένως με αποτίμηση 19,7 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά φθηνή.

UNIBIOS: Με όγκο και σήμερα και καλή άνοδο, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από τα 0,30 ευρώ. Παραμένει πάντως στο άνω μέρος της συσσώρευσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης