Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Newsphone: Επιμένει η Ανκοστάρ – Περίπου 1% τη χωρίζει από το 90% και την έξοδο από το ΧΑ

Newsphone: Επιμένει η Ανκοστάρ – Περίπου 1% τη χωρίζει από το 90% και την έξοδο από το ΧΑ

Οι κινήσεις της Ανκοσταρ είναι σύμφωνες με όσα είχε αναφέρει την περίοδο της δημόσιας πρότασης στο πληροφοριακό δελτίο

Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών από την Ανκοστάρ με σκοπό τη συγκέντρωση του 90% του συνόλου των μετοχών της Newsphone, προκειμένου να της επιτρέψουν να ασκήσει το δικαίωμα του squeeze out και να αφαιρέσει την εισηγμένη από το ΧΑ.

Στις συνεδριάσεις της περασμένης Τετάρτης (13/1) και Πέμπτης (14/1) η Ανκοστάρ αγόρασε 134.531 μετοχές και 20 χιλ. μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,55%.
Οι μετοχές αγοράστηκαν στα 0,47 ευρώ, στην ίδια δηλαδή τιμή με αυτή της δημόσιας πρότασης.
Έτσι αν και μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το 90%, αλλά συγκέντρωσε 88,48%, με την προσθήκη των νέων μετοχών ανεβαίνει στο 89% και έτσι υπολείπεται μόλις 1% για να υπερβεί το 90%.
Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν μπορεί να αναφερθεί στις προθέσεις του βασικού μετόχου, καθώς δεν έχουν γίνει γνωστές.

Οι… προαναγγελίες

Ωστόσο, οι κινήσεις της Ανκοσταρ είναι σύμφωνες με όσα είχε αναφέρει την περίοδο της δημόσιας πρότασης και συγκεκριμένα στο πληροφοριακό δελτίο τόνιζε: «Σε περίπτωση που ο Προτείνων κατέχει συνολικά Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων προτίθεται να συνεχίσει, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, τις προσπάθειες για τη διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α.».
Από τις αγορές που έχουν γίνει στις τελευταίες συνεδριάσεις δε φαίνεται διάθεση για υψηλότερο τίμημα, αφού όλες έχουν γίνει στα 0,47 ευρώ, ενώ η μετοχή κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, προφανώς από τρίτους μετόχους.
Συγκεκριμένα πήγε στα 0,50 ευρώ, ενώ στη χθεσινή (18/1) συνεδρίαση υπήρχε εντολή αγοράς 49.500 τεμαχίων στα 0,47 ευρώ και στα 0,4720 ευρώ μπήκε εντολή αγοράς 20 χιλ. τεμαχίων.
Η μετοχή χθες (18/1) δεν έκανε πράξη, έτσι η τιμή της παρέμεινε στα 0,50 ευρώ.
Στα 0,47 ευρώ ωστόσο, που αγοράζει η Ανκοστάρ, η εισηγμένη έχει αποτίμηση 13 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση για την πορεία του εννεαμήνου, τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 7 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 21,18 εκατ. ευρώ, ενώ παρά τη μείωση του τζίρου κατά 12% και στα 13,26 εκατ. ευρώ και τη μείωση των EBITDA κατά 38,7% και στις 730 χιλ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,61 εκατ. ευρώ από 580 χιλ. ευρώ.
Η αύξηση των κερδών οφείλεται στην είσπραξη και εκκαθάριση επίδικης απαίτησης από το Ελληνικό Δημόσιο, αυξάνοντας παράλληλα τα ταμειακά διαθέσιμα.
Σημειώνεται πως αν ξεπεράσει το 90%, είναι αρκετά πιθανό να ακολουθήσει προαιρετική δημόσια πρόταση και στη λήξη της θα ασκηθεί το squeeze out, αφαιρώντας τη μετοχή από το ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης