Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Νορβηγία

Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Νορβηγία
Η Νορβηγία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, επιβάλλοντας αυστηρότερους περιορισμούς νωρίτερα από άλλα κράτη
Σχετικά Άρθρα

Η νορβηγική κυβέρνηση θα χαλαρώσει κάποιους από τους περιορισμούς που στόχο έχουν να ανακόψουν την εξάπλωση του κορονοϊού καθώς τα πρόσθετα μέτρα που επιβλήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας. 
Η Νορβηγία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, επιβάλλοντας αυστηρότερους περιορισμούς νωρίτερα από άλλα κράτη.
«Αν και τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν και τα ποσοστά μόλυνσης είναι κάπως χαμηλότερα, η κατάσταση συνεχίζει να είναι αβέβαιη», δήλωσε η Solberg στο Κοινοβούλιο.

Τα νούμερα

Ο σωρευτικός αριθμός των τελευταίων 14 ημερών για τα κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους της Νορβηγίας ήταν 157,95 για την εβδομάδα έως τις 10 Ιανουαρίου, ο πέμπτος χαμηλότερος στην Ευρώπη πίσω από την Ισλανδία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Η κυβέρνηση θα χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς και θα επιτρέψει και πάλι στα νοικοκυριά να δέχονται έως πέντε επισκέπτες, ενώ στα σχολεία θα ισχύουν λιγότερο αυστηροί περιορισμοί, με μικρότερη βαρύτητα στην τηλεκπαίδευση, ανακοίνωσε η Solberg.
Ωστόσο, μέχρι νεοτέρας, συνεχίζει να απαγορεύεται σε μπαρ και εστιατόρια να σερβίρουν αλκοόλ.
Η Νορβηγία κατέγραψε 4.642 νέα κρούσματα COVID-19 για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιανουαρίου –αριθμός ρεκόρ– σύμφωνα με τα στοιχεία από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
Τα νέα κρούσματα για την εβδομάδα έως τις 17 Ιανουαρίου 2021 διαμορφώθηκαν στα 1.647 με βάση τα προσωρινά δεδομένα, ενώ τα οριστικά στοιχεία αναμένονται αργότερα σήμερα (18/1).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης