Διεθνή

Επιστρέφει στη Ρωσία ο Navalny: Είμαι αθώος, γιατί να συλληφθώ

Επιστρέφει στη Ρωσία ο Navalny: Είμαι αθώος, γιατί να συλληφθώ
Ο Navalny επιστρέφει στη Ρωσία παρά τον κίνδυνο να συλληφθεί

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Alexei Navalny επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της εταιρείας Pobeda στη Γερμανία προκειμένου να επιστρέψει στη Ρωσία, όπου μεταβαίνει για πρώτη φορά μετά τη δηλητηρίασή του, μεταδίδει το Reuters.
Ο Navalny επιστρέφει στη Ρωσία παρά τον κίνδυνο να συλληφθεί.
«Εγώ, να συλληφθώ; Είμαι ένας αθώος άνθρωπος», είπε σε δημοσιογράφους, την ώρα που επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο.
Από το Βερολίνο, όπου αεροδιακομίστηκε τον περασμένο Αύγουστο για επείγουσα ιατρική θεραπεία μετά τη δηλητηρίασή του από αυτό που γερμανικοί έλεγχοι έδειξαν πως ήταν ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok, θα φθάσει στη Μόσχα στις 18:20 ώρα Ελλάδας.
Μάλιστα, την παραμονή της επιστροφής του, ο Navalny ευχαρίστησε τους Γερμανούς μέσω Facebook για τη φιλική, σπάζοντας τα στερεότυπα, φιλοξενία, όπως τη χαρακτήρισε, που του προσέφεραν τους τελευταίους πέντε μήνες, γράφοντας στα γερμανικά «σας ευχαριστώ, φίλοι!».

O Putin πίσω από τη δηλητηρίαση

Σημειώνεται ότι έχει αναρρώσει σχεδόν πλήρως και υποστηρίζει ότι ο Putin βρισκόταν πίσω από τη δηλητηρίασή του, ενώ το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη, υποστηρίζοντας πως δεν έχει δει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι δηλητηριάστηκε και είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία.
Πάντως, ο ίδιος, που είναι ένας από τους πιο εξέχοντες επικριτές του προέδρου V. Putin στο εσωτερικό, ανακοίνωσε την απόφασή του να επιστρέψει από τη Γερμανία την Τετάρτη13/1, τονίζοντας ότι του λείπει η Μόσχα και αδιαφορεί για τις επινοημένες, όπως τις χαρακτήρισε, ποινικές υποθέσεις εναντίον του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης