Διεθνή

Ισπανία: Δεν θα επιβάλλει νέο σκληρό lockdown απέναντι στο 3ο κύμα covid

Ισπανία: Δεν θα επιβάλλει νέο σκληρό lockdown απέναντι στο 3ο κύμα covid
Πέντε περιφέρειες της χώρας ζήτησαν από την κεντρική κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρή καραντίνα λόγω αύξησης των κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Δεν θα επιβάλλει νέο σκληρό lockdown η κυβέρνηση της Ισπανίας απέναντι στο ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας, ωστόσο θα επιτρέψει στις περιφέρειες να παρατείνουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ.
Σε ανακοίνωσή του το Ισπανικό υπουργείο υγείας αναφέρει ότι «δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή καμία παράταση της καραντίνας», μια στρατηγική που έρχεται σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, η οποία επέβαλε ένα νέο lockdown.
Πέντε περιφέρειες ζήτησαν αυτήν την εβδομάδα από την κεντρική κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρή καραντίνα, την ώρα που τα κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν αυξηθεί στην Ισπανία, μετά την περίοδο των εορτών.

Αυξημένα τα κρούσματα

Αφού ξεπέρασε την περασμένη εβδομάδα το συμβολικό όριο των 2 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η Ισπανία κατέγραψε χθες αριθμό ρεκόρ μολύνσεων, 40.197, σε 24 ώρες.
«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική», όμως «έχουμε την εμπειρία και γνωρίζουμε πως να κάμψουμε την καμπύλη» των μολύνσεων, υπογράμμισε ο ισπανός υπουργός Υγείας.
Για τις αρχές, οι περιορισμοί που έχουν εφαρμοστεί στο πλαίσιο της κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, που βρίσκεται σε ισχύ έως τον Μάιο, τους οποίους οι περιφέρειες έχουν αυστηροποιήσει (απαγόρευση της κυκλοφορίας, αποκλεισμός πόλεων ή ζωνών, μείωση της χωρητικότητας και των ωραρίων για το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, απαγόρευση μετάβασης, παρά μόνο για βάσιμους λόγους σε μια περιφέρεια…) είναι επαρκείς.

Ενισχύονται τα τοπικά lockdown

Αντιθέτως, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να «επανεξετάσει» τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, επισήμανε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.
Το διάταγμα για την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης προβλέπει αυτή τη στιγμή οι περιφέρειες να ορίζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 22.00 και 07.00, με μια δυνατότητα μίας ώρας επιπλέον ή λιγότερο.
Ωστόσο, η Καστίλλη και Λεόν (κεντρικά) αποφάσισε χθες να ορίσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 20.00 και η Χώρα των Βάσκων (βόρεια) στις 18.00.
Σχετικά με την καθυστέρηση στις παραδόσεις των εμβολίων, που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Pfizer, το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραλάβουν την επόμενη εβδομάδα «το 56% των προβλεπόμενων δόσεων», ήτοι περίπου 205.000 δόσεις για την Ισπανία.
Στόχος της ισπανικής κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει το 70% των 47 εκατομμυρίων Ισπανών έως το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης