Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (ΗΠΑ): Ποινικές διώξεις βουλευτών που πιθανώς να βοήθησαν τους εισβολείς του Καπιτωλίου

Pelosi (ΗΠΑ): Ποινικές διώξεις βουλευτών που πιθανώς να βοήθησαν τους εισβολείς του Καπιτωλίου

"Aν αποδειχθεί στην πραγματικότητα ότι μέλη του Κογκρέσου ήταν συνεργοί σε αυτήν την στάση "μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν μέτρα πέρα από το Κογκρέσο, με άσκηση διώξεων για αυτό", είπε η N. Pelosi

Aντιμέτωπο με ποινική δίωξη θα πρέπει να βρεθεί οποιοδήποτε εκλεγμένο μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου που θα αποδειχθεί ότι βοήθησε τον όχλο υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Donald Trump να εισβάλει στο Καπιτώλιο, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.
Η Δημοκρατική βουλευτής Μ. Sherrill κατηγόρησε κάποιους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές ότι βοήθησαν τους υποστηρικτές του Donald Trump , αναφέροντας πως είδε συναδέλφους της να οδηγούν ομάδες σε «αναγνωριστικές» ξεναγήσεις στο Καπιτώλιο την προηγούμενη ημέρα της εισβολής, στις 5 Ιανουαρίου.
Κληθείσα η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 15/1 να απαντήσει για το εάν θα υπάρξουν ενέργειες κατά βουλευτών που ενδέχεται να έκαναν ξεναγήσεις στο Καπιτώλιο την ημέρα πριν από την επίθεση, είπε πως «αν αποδειχθεί στην πραγματικότητα ότι μέλη του Κογκρέσου ήταν συνεργοί σε αυτήν την στάση, αν βοήθησαν και υπέθαλψαν τα εγκλήματα, μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν μέτρα πέρα από το Κογκρέσο, με άσκηση διώξεων για αυτό».
Στο μεταξύ, η Αστυνομία του Καπιτωλίου διερευνά αν μέλη του Κογκρέσου ξενάγησαν ανθρώπους μέσα στο Καπιτώλιο την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης.
Ήδη, πάνω από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένης της Μ. Sherrill, ζήτησαν πληροφορίες από τους εν ενεργεία φρούραρχους της Βουλής και της Γερουσίας και τον εν ενεργεία αρχηγό της Αστυνομίας του Καπιτωλίου για το ποιοί βρίσκονταν μέσα στο κτίριο στις 5 Ιανουαρίου.
Ξεκίνησαν εσωτερικές έρευνες στους κόλπους αμερικανικών υπουργείων, μεταξύ άλλων στα Δικαιοσύνης και Άμυνας, ώστε να αξιολογήσουν την προετοιμασία τους και την απάντησή τους στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου, όπως ανακοίνωσαν χθες οι γενικοί επιθεωρητές τους.
Σημειώνεται ότι μια αναφορά της υπηρεσίας πληροφοριών της Αστυνομίας του Καπιτωλίου προειδοποιούσε στις 3 Ιανουαρίου ότι το Κογκρέσο μπορεί να αποτελέσει στόχο βίαιων διαμαρτυριών από τους υποστηρικτές του Donald Trump στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Washington Post.
Η εσωτερική αναφορά δεν φαίνεται να κοινοποιήθηκε ευρέως με άλλες υπηρεσίες δυνάμεων επιβολής του νόμου, πρόσθετε η Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης