Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Μόνο για το λιανεμπόριο το SMS των 2 ωρών – Τα επόμενα βήματα

Γεωργιάδης: Μόνο για το λιανεμπόριο το SMS των 2 ωρών – Τα επόμενα βήματα

"Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης

Ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS δεν αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει μόνο για το λιανεμπόριο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στον τρόπο που θα επαναλειτουργήσει η αγορά από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι «όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο.
Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους» προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να γνωρίζουν οι πελάτες.

«Αν δούμε φαινόμενα συνωστισμού, θα τα κλείνουμε»

«Εμείς δε φοβόμαστε για διασπορά του ιού εντός των καταστημάτων.
Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις θα τηρήσουν τα μέτρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Όπως είπε, «η ανησυχία μας είναι να μη υπάρξει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα.
Για αυτό τον λόγο διευρύναμε και το ωράριο και βάλαμε και την Κυριακή, για να διαμοιράσουμε τον κόσμο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό εύρος».
Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δε θα περιμένει τους ειδικούς να πει αν αυξήθηκαν τα κρούσματα.
Όπως είπε «αν δούμε φαινόμενα συνωστισμού, θα τα κλείνουμε. Θα παρεμβαίνουμε προληπτικά».

Τα καταστήματα

Κάνοντας αναφορά στα προληπτικά μέτρα που μπορούν να λάβουν τα καταστήματα, κατά σύσταση των ειδικών, για μεγαλύτερη ασφάλεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «θα κρατήσω δύο αιτήματα των ειδικών και θα ζητήσω από τους εμπορικούς συλλόγους να τηρηθούν.
Το ένα είναι όσα καταστήματα μπορούν να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα απολύμανσης του αέρα και το δεύτερο αν μπορούν οι επιχειρήσεις, ειδικά τις πρώτες μέρες λειτουργίας, να κάνουν στο προσωπικό τους rapid test».

Τα επόμενα βήματα

Αναφορικά με χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν και οι σχολές οδηγών, αλλά τα γυμναστήρια είναι δύσκολο να ανοίξουν.
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την Επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών.
«Ωστόσο, η Επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και έχουμε συμφωνήσει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη Παρασκευή», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης