Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ενδείξεις ότι πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ

Βόρεια Κορέα: Ενδείξεις ότι πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ
Η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως πραγματοποίησε χθες 14/1, μια στρατιωτική παρέλαση

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως πραγματοποίησε χθες 14/1, μια στρατιωτική παρέλαση.
Ξένοι παρατηρητές παρακολουθούν στενά τις εκδηλώσεις αυτές για ενδείξεις νέας στρατιωτικής τεχνολογίας.
Η πραγματοποίηση της παρέλασης ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.
Σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ εφαρμόζονται διεθνείς κυρώσεις για τα προγράμματά της ανάπτυξης πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
Η παρέλαση δεν μεταδόθηκε ζωντανά από τα κρατικά ΜΜΕ, ενώ άρχισε μεταξύ 18:00 και 19:00 (τοπική ώρα) και συνεχίζονταν στις 20:00, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλέστηκε ανώνυμη κυβερνητική πηγή της Νότιας Κορέας.
Στην παρέλαση, πέταξαν σε σχηματισμό πολεμικά αεροσκάφη, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα NK News, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, επικαλούμενη μία πηγή που κανε λόγο για πυροτεχνήματα στον ουρανό.
Πριν από τη λήξη του συνεδρίου, φωτογραφίες από εμπορικούς δορυφόρους έδειχναν στρατιωτικούς σχηματισμούς να κάνουν πρόβες της παρέλασης, ενώ η NK News επικαλέστηκε πηγή που δήλωσε ότι ακούγονταν βαριά οχήματα να κινούνται στην Πιονγκγιάνγκ, την Κυριακή.
Την Τετάρτη 13/1, η Kim Yo Yong, η αδερφή του ηγέτη Kim Yong Un και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών, άσκησε κριτική στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, που είχαν ανακοινώσει ότι είχαν εντοπίσει ενδείξεις παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ, την Κυριακή.
Η κίνηση αυτή ήταν μία έκφραση της επιθετικής προσέγγισης του Νότου απέναντι στο Βορρά, ανέφερε η ίδια σε μία ανακοίνωσή της που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

www.bankignnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης