Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Invesco – Akron με 25,58% στον Ελλάκτωρ, επιβεβαίωση ΒΝ… το πλάνο του 33% ενώ η Reggeborgh ακόμη… 14,23%

Η Invesco – Akron με 25,58% στον Ελλάκτωρ, επιβεβαίωση ΒΝ… το πλάνο του 33% ενώ η Reggeborgh ακόμη… 14,23%
Το ολλανδικό fund Reggeborgh έως σήμερα δεν έχει εξασκήσει την option του Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος κατέχει το 12,5% της Ελλάκτωρ.
Σχετικά Άρθρα

Κόντρα στην προπαγάνδα, στις δήθεν αναφορές περί Invesco ότι υπαναχωρεί, επιχειρημάτων του τύπου ο Καυμενάκης και Μπάκος… δεν έχουν λεφτά γι΄ αυτό πληρώνουν τμηματικά αλλά και παρασκηνιακής λάσπης κατά του bankingnews περί fake news... από οργανωμένα συστήματα παραπληροφόρησης… η αλήθεια είναι η εξής.

Οι εταιρίες Invesco και Akron Trade ελέγχουν το 25,58% της Ελλάκτωρ ή 54,815 εκατ μετοχές
.

Στον αντίποδα ο έτερος διεκδικητής του Ελλάκτωρα η Reggeborgh κατέχει 14,23% των μετοχών ή 30,5 εκατ. μετοχές.
Να σημειωθεί ότι το ολλανδικό fund Reggeborgh έως σήμερα δεν έχει εξασκήσει την option του Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος κατέχει το 12,5% της Ελλάκτωρ.
Ενώ η επικοινωνιακή στρατηγική της Reggeborgh εδώ στην Ελλάδα είναι να ρίχνει λάσπη στον Ελλάκτωρ… τον οποίο επιδιώκει να αποκτήσει διακαώς… την ίδια στιγμή δεν ασκεί την option του Λεωνίδα Μπόμπολα γεννώντας πλήθος ερωτημάτων.
Είναι πρόσχημα ότι διαθέτει option με δυνατότητα ενεργοποίησης το α΄ 10ήμερο του Μαρτίου 2021.
Η Reggeborgh θα πρέπει να εξασκήσει την option πριν την Γενική Συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου 2021.

Γιατί τμηματική καταβολή των κεφαλαίων

Κάποιοι που προφανώς αγνοούν την οικονομική επιφάνεια των επιχειρηματιών Καυμένακη και Μπάκου και των εταιριών τους Invesco και Akron Trade θα πουν… πληρώνουν τμηματικά γιατί ίσως έχουν ταμειακά προβλήματα.
Αλλά το σχόλιο αυτό θα το πουν όσοι δεν ξέρουν.
Με οικονομική επιφάνεια που προσεγγίζει το 1 δισεκ. ευρώ και με επιστολή της Εθνικής τράπεζας που επιβεβαιώνει την μεγάλη τους οικονομική επιφάνεια – έχουν φέρει καταθέσεις στην Ελλάδα άνω των 125 εκατ ευρώ – είναι προφανές ότι ΔΕΝ υπάρχει ταμειακό ζήτημα.
Τουναντίον μάλιστα υπάρχει πολύ πλεονάζουσα ρευστότητα.
Γιατί λοιπόν αποφάσισαν να πληρώσουν τις μετοχές της Ελλάκτωρ τμηματικά με πρώτη δόση 26 Ιανουαρίου 2021 ή 25,6 εκατ μετοχές με τιμή τα 1,60 ευρώ = θα πληρώσουν 41 εκατ ευρώ.
Ακολούθως θα πληρώσουν 5 δόσεις για μετοχές 3,33 εκατ κάθε φορά σε μηνιαία βάση ή 5,5 εκατ κάθε μήνα και η τελευταία δόση 30 Ιουλίου 2021 ή 1,835 εκατ μετοχές.

Ο στόχος του 33%

Η Invesco και η Akron Trade των Καυμενάκη και Μπάκου έχουν μια ξεκάθαρη στρατηγική.
Πιστεύουν ότι θα βρεθούν με ποσοστό 33% και θα χρησιμοποιήσουν τα ποσοστά της εταιρίας Pemanoaro των αδερφών Καλλιτσάντση ως ρυθμιστές του ορίου 33%.
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Οι μηνιαίες δόσεις των 3,33 εκατ μετοχών αντιστοιχούν σε 1,55% των μετοχών της Ελλάκτωρ.
Η Invesco και η Akron Trade θεωρούν ότι μπορούν να συγκεντρώσουν νωρίτερα από άλλους μετόχους το 33% οπότε μαζί με τα ποσοστά που θα κατέχουν προφανώς θα ξεπεράσουν το όριο του 33% οπότε θα προχωρήσουν σε δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της Ελλάκτωρ.
Η τακτική αγοράς και αποπληρωμής σχετίζεται με το όριο του 33%.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Η Invesco προετοιμάζει το επιχειρηματικό πλάνο, bonus στους εργαζομένους stock option και κίνητρα στους μετόχους

Η Invesco θα παρουσιάσει προσεχώς το επιχειρηματικό της πλάνο για το πώς θα εξυγιανθεί, θα ενισχυθεί κεφαλαιακά ο Άκτωρας και πως η Ελλάκτωρ ως όμιλος θα εξυγιανθεί.
Θα δώσει κίνητρα στους μετόχους – και αυτό είναι ένας άσσος που διαθέτει – καθώς και stock option στους εργαζομένους.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάκτωρ πρόσφατα ανέφερε γιατί απέρριψε την πρόταση της Reggeborgh καθώς όπως αναφέρει μεταξύ άλλων τίθενται πολλά ζητήματα

  • Σύγκρουση συμφερόντων
  • Η προτεινόμενη διοίκηση από την Reggeborgh ήταν αυτή που μπλόκαρε τον Άκτωρα στην Εγνατία… και τώρα θα έρθουν να διοικήσουν τον Ελλάκτωρα;
  • Υφίστανται θέματα ανταγωνισμού, ήδη η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά την υπόθεση καθώς η Reggeborgh που θέλει να αγοράσει τον Ελλάκτωρα είναι και βασικός μέτοχος βασικού ανταγωνιστή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
  • Υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμη, η Reggeborgh δεν έχει αποκαλύψει το σχέδιο της που είναι ο διαμελισμός του Ελλάκτωρα.


Ήδη υπάρχουν πολλές εταιρίες στις κατασκευές που αναφέρουν ότι εάν η Reggeborgh κατέρχεται στους διαγωνισμούς με δύο εταιρίες θα την μπλοκάρουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Για τα θέματα αυτά υπάρχει σιωπή από την Reggeborgh.

Συμπέρασμα

Στην Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 27 Ιανουαρίου λογικά θα διαφανούν οι τάσεις και οι παράμετροι, τα δεδομένα, οι ισορροπίες και οι στρατηγικές.
Από την μια η Invesco που στοχεύει στην οικονομική εξυγίανση της Ελλάκτωρ και από την άλλη η Reggeborgh που στοχεύει στον διαμελισμό της Ελλάκτωρ.
Μπορεί ένα ολλανδικό fund να ελέγχει το 60% των μεριδίων αγοράς στην Ελλάδα, είναι λογικό και ορθό στα πλαίσια του ανταγωνισμού;
Μπορεί οι ολλανδοί να κάνουν κουμάντο στις ελληνικές κατασκευές;
Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν με μεγάλη προσοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης