Διεθνή

Βρετανία - Κορωνοϊός: Τα εμβόλια με αγγελιαφόρο RNA προσαρμόζονται εύκολα στις παραλλαγές του νέου κορωνοϊού

Βρετανία - Κορωνοϊός: Τα εμβόλια με αγγελιαφόρο RNA προσαρμόζονται εύκολα στις παραλλαγές του νέου κορωνοϊού

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού μπορούν να ξεφύγουν από τα υπάρχοντα εμβόλια, όμως τα ίδια τα εμβόλια μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα στελέχη, διαβεβαιώνει ο επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης

Σχετικά Άρθρα
Οι μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού θα μπορούσαν θεωρητικά να ξεφύγουν από τα υπάρχοντα εμβόλια, όμως τα ίδια τα εμβόλια μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα στελέχη, διαβεβαίωσε σήμερα 15 Ιανουαρίου ο επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Patrick Valance.
«Είναι πιθανόν οι παραλλαγές να ξεφεύγουν από τα εμβόλια, σε κάποιο βαθμό, στο μέλλον», είπε ο Βάλανς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Πρόσθεσε όμως ότι αυτός είναι προς το παρόν άγνωστος παράγοντας.
«Όμως πιστεύω ότι τα ίδια τα εμβόλια, ιδίως τα εμβόλια με αγγελιαφόρο RNA, είναι σχετικά εύκολο να προσαρμοστούν στις αλλαγές του ιού», τόνισε.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού στα γηροκομεία μέχρι το τέλος του μήνα.
«Σαφώς έχουμε και πάλι πρόβλημα (σ.σ. αύξηση των μολύνσεων από Covid-19 στους οίκους ευγηρίας) για αυτό και εργαζόμαστε ώστε να εμβολιάσουμε τους εργαζόμενους και τους ενοίκους τους», δήλωσε. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί περίπου το 40% των ανθρώπων που διαμένουν σε γηροκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης