Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία - Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Rutte μετά το σκάνδαλο για τα επιδόματα

Ολλανδία - Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Rutte μετά το σκάνδαλο για τα επιδόματα
Στις 17 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτηση υπέβαλε σύσσωμη η κυβέρνηση του Mark Rutte στην Ολλανδία μετά το σκάνδαλο για τα οικογενειακά επιδόματα.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση των οικογενειακών επιδομάτων για περίπου 10 χρόνια, καθώς υψηλόβαθμοι εφοριακοί κατηγόρησαν αδίκως χιλιάδες γονείς για απάτη, καταποντίζοντας πολλές οικογένειες στο χρέος, αφού τους ζήτησαν να επιστρέψουν τα επιδόματα τέκνων που είχαν λάβει.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων DutchNews.nl, οι υπουργοί θα παραμείνουν ως υπηρεσιακοί μέχρι τις εκλογές.
Σημειώνεται στις 17 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.

Σημειώνεται ότι στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του Rutte έχει σαφές προβάδισμα.

dimoskopisi.jpg

Το σκάνδαλο

Η έκθεση που φέρει τον τίτλο «Αδικία Άνευ Προηγουμένου», δημοσιεύθηκε τον περασμένο έπειτα από έρευνα για το σκάνδαλο που σχετιζόταν με τα επιδόματα τέκνων, στο πλαίσιο της οποίας ανακρίθηκαν κρατικοί αξιωματούχοι, σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας συμπεριλαμβανομένου του Rutte.
Η έρευνα απέδειξε ότι «παραβιάστηκαν θεμελιώδεις αρχές της νομοθεσίας» από την ολλανδική φορολογική αρχή, με τις έρευνες για απάτη εις βάρος οικογενειών να έχουν προκληθεί από «κάτι τόσο απλό όσο ένα διοικητικό λάθος, χωρίς κακή πρόθεση».
Ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής αποκάλεσε το σύστημα «μια μαζική διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας δεν υπήρχε περιθώριο για εξαιρέσεις», μέσω της οποίας περίπου 20.000 οικογένειες βρέθηκαν να δικάζονται για απάτη, ενώ κλήθηκαν να επιστρέψουν τα επιδόματα τέκνων, χωρίς να έχουν το δικαίωμα υποβολής έφεσης στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012.
Ορισμένοι έφτασαν στο χείλος της χρεοκοπίας ή αναγκάστηκαν να μετακομίσουν εξαιτίας άδικων απαιτήσεων για καταβολή δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που η υποτιθέμενη απάτη στοιχειοθετούνταν από λεπτομέρειες, όπως η λανθασμένη συμπλήρωση μιας αίτησης ή η απουσία μιας υπογραφής.
Σημειώνεται πως αρκετά ζευγάρια χώρισαν εξαιτίας των πιέσεων.
Υπουργοί, βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστές φέρουν μερίδιο ευθύνης για την υπόθεση, καταλήγει η έκθεση, που προτείνει «όλοι στον κρατικό μηχανισμό να αναρωτηθούν πώς θα αποτραπεί η επανάληψη ενός τέτοιου συμβάντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης