Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής: Έρχεται αστυνομία … συγκοινωνιών - Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στο μετρό

Καραμανλής: Έρχεται αστυνομία … συγκοινωνιών - Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στο μετρό
Συστήνεται ειδικό σώμα της αστυνομίας για το συγκοινωνιακό δίκτυο είπε ο κ.Καραμανλής
Σχετικά Άρθρα

Στην ταυτοποίηση των δύο δραστών της επίθεσης στο σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια έχει προχωρήσει η αστυνομία όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντός του έτους συστήνεται ειδικό σώμα της αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Καραμανλής, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη από δύο νεαρούς, έκανε λόγο για απαράδεκτες εικόνες τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό.
«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις.
Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε» είπε ο κ.Καραμανλής, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει.

Σύντομα η σύλληψή τους

«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες», υπογράμμισε ο κ.Καραμανλής.

Έρχεται αστυνομία στα ΜΜΜ

Σχετικά με τη σύσταση του ειδικού σώματος αστυνόμευσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο κ.Καραμανλής επεσήμανε ότι ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε πέσει στο τραπέζι αυτή η πρόταση, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
«Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο όλου του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής.
Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε.
Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, ο οποίος τόνισε ότι έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ότι στόχος είναι το σώμα αυτό να δημιουργηθεί εντός του έτους.
«Μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν», είπε ο κ.Καραμανλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης