Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού: Η τεχνολογία που αναπτύσσουν οι Microsoft, Oracle και Salesforce

Ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού:  Η τεχνολογία που αναπτύσσουν οι Microsoft, Oracle και Salesforce
Πώς θα λειτουργεί το διαβατήριο και πώς θα διεξάγονται οι έλεγχοι
Σχετικά Άρθρα

Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουν καλλιεργηθεί οι προσδοκίες ότι σε ένα σχετικό εύλογο χρονικό διάστημα θα έχει εμβολιασθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δημιουργώντας την απαραίτητη «ανοσία της αγέλης».
Ωστόσο το επόμενο πρόβλημα που αναμένεται να ανακύψει είναι η πιστοποίηση όσων έχουν εμβολιασθεί, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του CNBC.

Τεχνολογία

Υπό το πλαίσιο αυτό μια ομάδα από τεχνολογικές και εταιρείες του υγειονομικού κλάδου αναπτύσσουν από κοινού ένα «ψηφιακό διαβατήριο» εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς προσβλέπουν ότι λίαν συντόμως οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες -ειδικά οι αεροπορικές-, θα απαιτούν από τους ανθρώπους αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.’
Και αυτό καθώς προβλέπεται ότι οι κυβερνήσεις, οι αεροπορικές και άλλες εταιρείες σύντομα θα αρχίσουν να ζητούν βεβαιώσεις εμβολιασμού από τους πολίτες – αν θυμηθούμε και την πρόσφατη πρόταση του ¨Ελληνα πρωθυπουργού στην Κομισιόν με αυτό το αίτημα.
Η κοινοπραξία με την ονομασία Πρωτοβουλία Πιστοποίησης Εμβολιασμού (VCI) απαρτίζεται από πολύ υψηλού επιπέδου μέλη, όπως η Microsoft, η Oracle και η Salesforce καθώς και τη μη κερδοσκοπική κλινική Mayo Clinic των ΗΠΑ..

Ψηφιακό πορτοφόλι

Η VCI επιδιώκει να αναπτύξει μια τεχνολογία με την οποία θα παρέχει ένα κρυπτογραφημένο ψηφιακό αντίγραφο των ανοσοποιητικών διαπιστευτηρίων, το οποίο θα μπορεί να αποθηκευθεί σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπως τα Apple Wallet και Google Pay, ενώ κάποιος που δεν θα διαθέτει smartphone θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει το πιστοποιητικό με κωδικούς QR..
Επιπρόσθετα στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναπτύξει νέα πρότυπα που θα επιβεβαιώνουν εάν ένα άτομο έχει ή δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
«Ο στόχος της Πρωτοβουλίας Πιστοποίησης Εμβολιασμού είναι να παρέχει στους ανθρώπους ψηφιακή πρόσβαση στα αρχεία εμβολιασμού», ανέφερε ο Paul Meyer, διευθύνων σύμβουλος στη ΜΚΟ, The Commons Project, που είναι μέλος της κοινοπραξίας, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία πρέπει να επιτρέπει στους ανθρώπους να επιστρέφουν με ασφάλεια από τα ταξίδια, την εργασία, το σχολείο και την καθημερινότητα, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων τους.

Αντιθέσεις

Όπως τόνισε ο Bill Paterson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας λογισμικού για εταιρείες Salesforce, «με μια ενιαία πλατφόρμα για την παροχή ασφαλών και αδιάκοπων λειτουργιών που θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη με τους πελάτες και τους υπαλλήλους, αυτός ο συνασπισμός θα είναι κρίσιμος για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και της ευημερίας».
Το εγχείρημα βρίσκει αντίθετους μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αφού αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν ή θεωρούν ότι δεν θα προλάβουν να εμβολιαστούν.
Μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας στους πέντε δηλώνει ότι είναι απίθανο να κάνει το εμβόλιο, σύμφωνα με την έρευνα YouGov που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο, καθώς επικαλούνται μια ποικιλία διαφορετικών λόγων.

www.bankingnews..gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης