Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιφυλακτικός ο τουριστικός κλάδος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γερμανία: Επιφυλακτικός ο τουριστικός κλάδος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Το επιχείρημα που διατυπώνεται εκ μέρους των τουριστικών φορέων της Γερμανίας είναι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικά προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Ο γερμανικός τουριστικός κλάδος φαίνεται να απορρίπτει καταρχήν την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19», με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutche Welle την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.

Λάθος δρόμος

Το να αναχθούν τα ταξίδια σε προνόμια για τους εμβολιασμένους είναι «ο λάθος πολιτικός δρόμος, ειδικά όσο δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους», εκτίμησε ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας BTW Michael Frenzel.
Σε δηλώσεις του προς τα έντυπα του δημοσιογραφικού ομίλου Funke επισημαίνει ότι στη χειρότερη περίπτωση «το ελευθέρας μέσω πιστοποιητικού υγείας για τους εμβολιασμένους, θα έφερνε απαγόρευση ταξιδιών για μη εμβολιασμένους».

Θεωρητική συζήτηση

Αρκετά επιφυλακτικός ως προς την ελληνική πρόταση εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Γερμανικού Τουριστικού Συνδέσμου DRV Norbert Fiebig.
Σε δηλώσεις του στα ίδια μέσα χαρακτήρισε τη συζήτηση περί πιθανών προνομίων για εμβολιασμένους στην παρούσα φάση «πολύ θεωρητική», καθώς αφενός θα απαιτηθεί ακόμη πολύς χρόνος μέχρι να εμβολιαστούν όλοι αυτοί που το επιθυμούν και αφετέρου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, εάν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στα τέλη Δεκεμβρίου και πριν καν κατατεθεί επίσημα η ελληνική πρόταση προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Lorenz Seehofer είχε ταχθεί επί της αρχής κατά της προνομιακής μεταχείρισης εκείνων που θα κάνουν το εμβόλιο.
«Ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ισοδυναμεί με υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Εγώ όμως είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο συντηρητικός βαυαρός πολιτικός.
Μιλώντας στην Bild της Κυριακής ο γερμανός ΥΠΕΣ είχε ταχθεί επίσης κατά της παραχώρησης ειδικών προνομίων για εμβολιασμένους από ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως αεροπορικές ή διοργανωτές συναυλιών.

Υπέρ ο Weber

Την πρόταση Μητσοτάκη για την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα καθιστά ελεύθερες τις μετακινήσεις για τους εμβολιασμένους στη ζώνη του Σένγκεν χαιρέτισε, αντίθετα, ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Manfred Weber.
«Εάν οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν στην ΕΕ με το αντίστοιχο έγγραφο», είπε χθες Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αντιδράσουν γρήγορα και να δώσουν ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών τους στο πλαίσιο της επικείμενης τηλεδιάσκεψής τους στις 21 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης