Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Navalny κινδυνεύει με 3,5 χρόνια φυλάκισης κατά την επιστροφή του στη Ρωσία

Ο Navalny κινδυνεύει με 3,5 χρόνια φυλάκισης κατά την επιστροφή του στη Ρωσία
Ο επικριτής του Κρεμλίνου Navalny, βρίσκεται στον εθνικό κατάλογο με τα καταζητούμενα πρόσωπα επειδή παραβίασε τους όρους της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί
Σχετικά Άρθρα
Ο επικριτής του Κρεμλίνου Navalny, βρίσκεται στον εθνικό κατάλογο με τα καταζητούμενα πρόσωπα επειδή παραβίασε τους όρους της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί και κινδυνεύει να φυλακιστεί και πάλι για 3,5 χρόνια κατά την επιστροφή του στη Ρωσία αυτό το σαββατοκύριακο (16-17/1/2021), είπε ένας από τους δικηγόρους του.
Ο Navalny ανακοίνωσε χθες (14/1) ότι σκοπεύει να επιστρέψει αεροπορικώς στη Ρωσία την Κυριακή (17/1), για πρώτη φορά μετά τη δηλητηρίασή του τον Αύγουστο με νευροτοξικό παράγοντα τύπου νόβιτσοκ, παρά τον κίνδυνο να φυλακιστεί κατά την επιστροφή του από τη Γερμανία.
Το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ανάμειξη στη δηλητηρίασή του, υποστηρίζει ότι δεν έχει δει κάποια αποδεικτικά στοιχεία που να παραπέμπουν σε δηλητηρίαση και ότι ο Navalny είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία όποτε θελήσει.

Η κατηγορία

Ένας από τους δικηγόρους του Navalny, είπε σήμερα στο Reuters ότι ο πελάτης του βρίσκεται στον εθνικό κατάλογο καταζητούμενων επειδή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας τον κατηγορεί ότι δεν παρουσιάστηκε σε αυτήν στο τέλος του περασμένου χρόνου σχετικά με μια ποινή με αναστολή που του είχε επιβληθεί για υπεξαίρεση, την οποία εξέτιε έξω.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αρχική υπόθεση εις βάρος του ήταν κατασκευασμένη και ότι την περίοδο εκείνη βρισκόταν στη Γερμανία όπου λάμβανε θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής για τη δηλητηρίαση εις βάρος του και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να παρουσιαστεί στις ρωσικές αρχές.
Η υπηρεσία φυλακών ισχυρίζεται ότι ο Navalny πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Βερολίνου τον Σεπτέμβριο 2020 και επομένως θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στη Μόσχα και να έχει παρουσιαστεί στις αρχές.
"Θεωρητικά μπορούν να τον συλλάβουν μόλις φθάσει (στη Ρωσία) αλλά αρχικά μόνο για 48 ώρες", δήλωσε ο δικηγόρος, ο οποίος είπε ότι αναμένει πως στις 29 Ιανουαρίου θα εξεταστεί η υπόθεση αυτή από δικαστήριο, το οποίο και πιθανόν θα μετατρέψει την ποινή με αναστολή σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.
"Το δικαστήριο μπορεί να αλλάξει την ποινή με αναστολή και να του επιβάλει 3,5 χρόνια φυλάκιση", είπε ο δικηγόρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης