Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ναι μεν αλλά» από τον συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey για τον αποκλεισμό Trump

«Ναι μεν αλλά» από τον συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey για τον αποκλεισμό Trump
«Δικαίωμα μιας εταιρείας τεχνολογίας να ρυθμίζει το περιεχόμενο» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Twitter
Σχετικά Άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, τοποθετήθηκε πάνω στο φλέγον ζήτημα του μόνιμου αποκλεισμού του Trump από τη σελίδα.
Η οριστική κατάργηση του λογαριασμού του Trump στο Twitter προκάλεσε θετικές αντιδράσεις, αλλά και προβληματισμούς από μέλη της κοινωνίας και ηγέτες χωρών που θεώρησαν ότι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να λογοκρίνουν το τι λέει ο καθένας στο ίντερνετ.
«Δε γιορτάζω ούτε και νιώθω περηφάνια για το γεγονός ότι χρειάστηκε να κατεβάσουμε τη σελίδα του Trump από το Twitter, ούτε για το πώς φτάσαμε ως εδώ» έγραψε ο Jack Dorsey
«Αφού είχαμε προειδοποιήσει ξεκάθαρα πως θα προβαίναμε σε μια τέτοια κίνηση, πήραμε μια απόφαση βάσει των καλύτερων πληροφοριών που είχαμε σχετικά με πιθανές απειλές για την ασφάλεια εντός και εκτός του Twitter.
Ήταν αυτό σωστό;», αναρωτήθηκε, μάλλον ρητορικά, ο διευθυντής.
Παρόλα αυτά, εξέφρασε και ο ίδιος τις ανησυχίες του για το κατά πόσο η αναγκαιότητα τέτοιων κινήσεων μπορεί να περιορίσει την διαδικτυακή ελευθερία.
«Το να πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο «διασπά» τον δημόσιο διάλογο.
Αυτές οι ενέργειες μας διχάζουν…και θέτουν ένα προηγούμενο που θεωρώ πως είναι επικίνδυνο», είπε.

«Δικαίωμα μιας εταιρείας τεχνολογίας να ρυθμίζει το περιεχόμενο»

Ο Jack Dorsey υπερασπίστηκε πάντως το δικαίωμα μιας εταιρείας τεχνολογίας να ρυθμίζει το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην σελίδα της, αρνούμενος τις κατηγορίες πως ο έλεγχος του περιεχομένου συνιστά παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος ελευθερίας του λόγου.
«Μια εταιρεία που ελέγχει τον εαυτό της έχει διαφορά από τον περιορισμό της πρόσβασης σε περιεχόμενο, ο οποίος προέρχεται από μια κυβέρνηση, αν και μπορεί να προκαλεί παρόμοια αίσθηση».
Το Twitter δεν είναι η μόνη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης που απέκλεισε τον Trump.
Παρόμοιοι αποκλεισμοί του επιβλήθηκαν από το Facebook, το YouTube και το Snapchat, ενώ η Amazon κατέβασε την διαδικτυακή της πλατφόρμα «Parler», η οποία χρησιμοποιούταν εκτεταμένα από υποστηρικτές του Trump.
Jack_Dorsey.png
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης