Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (YΠΕΞ): Ναι στον διάλογο με την Τουρκία, αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Δένδιας (YΠΕΞ): Ναι στον διάλογο με την Τουρκία, αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο
Δένδιας: Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο

Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο και προκειμένου να συζητηθεί το μοναδικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πορτογάλο ομόλογό του, τη Λισαβόνα.
Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε, έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής πλευράς, συμφωνήθηκε ότι θα διεξαγάγουμε τον επόμενο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου.
Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2020 κάλεσαν όχι μόνο για μια συνεχή αποκλιμάκωση για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών, αλλά και την ομαλή συνέχιση.
«Συνεπώς, προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική στάση από την Τουρκία και αποχή από οποιαδήποτε πρόκληση από την πλευρά τους» επισήμανε περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης