Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός εμφανίζει πολύ δυναμική μετάδοση - Το 2021 μπορεί να είναι χειρότερο από το 2020

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός εμφανίζει πολύ δυναμική μετάδοση - Το 2021 μπορεί να είναι χειρότερο από το 2020
Προειδοποίηση για μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και προσοχή συνέστησε ο ΠΟΥ, για να μην είναι το 2021 χειρότερο από το 2020
Σχετικά Άρθρα
Η δεύτερη χρονιά της πανδημίας της Covid-19 ενδέχεται να είναι δυσκολότερη από την πρώτη, δεδομένου του πώς εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο όπου κυκλοφορούν πιο μεταδοτικές παραλλαγές του, προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Μπαίνοντας στη δεύτερη χρονιά, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, δεδομένου της δυναμικής μετάδοσης», είπε ο Mike Ryan, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.
Στην τελευταία επιδημιολογική έκθεσή του, ο Οργανισμός σημείωσε ότι, μετά από δύο εβδομάδες κατά τις οποίες καταγράφονταν λιγότερα κρούσματα, την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν περίπου 5 εκατομμύρια νέες μολύνσεις!
«Μετά τις διακοπές (σ.σ. των Χριστουγέννων) σε ορισμένες χώρες η κατάσταση θα χειροτερεύσει πολύ προτού να καλυτερεύσει», σχολίασε η Αμερικανίδα επιδημιολόγος Maria Van Kerkhove.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης