Τελευταία Νέα
Πολιτική

Prorata: To 57% θέλει η κυβέρνηση να εξαντλήσει 4ετία, αλλά το 62% βλέπει πρόωρες εκλογές

Prorata: To 57% θέλει η κυβέρνηση να εξαντλήσει 4ετία, αλλά το 62% βλέπει πρόωρες εκλογές
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Εξάντληση της τετραετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιθυμεί το 57% των πολιτών, αν και το 62% εκτιμά πως τελικά θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Prorata (διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 1.800 ανθρώπων την περίοδο 08/01/2021 με 11/01/2021), το 71% των πολιτών δηλώνει λίγο ή και καθόλου ικανοποιημένο από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στον οποίο προχώρησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που το 31% αναφέρει πως ο κ.Μητσοτάκης προχώρησε σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να δημιουργήσει ένα κυβερνητικό σχήμα εκλογικής ετοιμότητας ενώ ένα άλλο 31% αποδίδει τον ανασχηματισμό στην πρόθεση του κ.Μητσοτάκη να εξυπηρετήσει φίλους και ημετέρους.
1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης

Παρά τις αρνητικές αυτές εκτιμήσεις ο κ.Μητσοτάκης εξακολουθεί να παραμένει και με διαφορά ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καθώς το 46% δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό.
Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 35%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 29%, η Φώφη Γεννηματά με 24%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 23%, ενώ τελευταίος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τις θετικές εντυπώσεις να ανέρχονται στο 10%.
Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 60% (καταγράφοντας θεαματική άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 53% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 46%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 42% και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 42%.
5.JPG
Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, οι πιο δημοφιλείς είναι ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 41%.
6.JPG

Πιθανό να συμβεί και στην Ελλάδα ότι έγινε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Σε ερώτηση για τα κυρίαρχα συναισθήματα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη 6/1 οι περισσότεροι Έλληνες εκφράζουν απογοήτευση και αποστροφή.
7.JPG
Μάλιστα το 57% εκτιμά ότι είναι πολύ έως αρκετά πιθανό να συμβούν παρόμοια γεγονότα τα επόμενα πέντε χρόνια σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ μικρότερη μερίδα (41%) εκτιμάει ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά έως πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο στην χώρα μας τα επόμενα πέντε χρόνια.
8.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης