Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Τα ταξίδια και ο τουρισμός δεν θα ανακάμψουν με περιορισμούς», προειδοποιεί η IATA

tags :
«Τα ταξίδια και ο τουρισμός δεν θα ανακάμψουν με περιορισμούς», προειδοποιεί η IATA
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), ήταν επικριτικός απέναντι στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης -αλλά και όχι μόνο- να εισαγάγει τον έλεγχο Covid
“Άστραψε και βρόντηξε” ο Αλεξάντερ ‎ντι ‎Ζουνιάκ, κατά των κυβερνήσεων που υιοθετούν έλεγχο Covid, πάνω από τις υπάρχουσες απαγορεύσεις εισόδου και απαιτήσεις καραντίνας.
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), ήταν επικριτικός απέναντι στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης -αλλά και όχι μόνο- να εισαγάγει τον έλεγχο Covid, ενώ η υποχρεωτική καραντίνα για τις περισσότερες αφίξεις παραμένει σε ισχύ, ακόμη και αν οι ταξιδιώτες έχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής.
Ο Γενικός Διευθυντής της IATA Αλεξάντερ ‎ντι ‎Ζουνιάκ, κατηγόρησε εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες για τις αποφάσεις τους να σφίξουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω της μετάλλαξης του ιού.
Και είπε ότι έχουν επιλέξει πολιτικές που “κλείνουν τα ταξίδια”.

“Με αυτή την προσέγγιση δεν θα ανακάμψει η οικονομία των ταξιδιών και του τουρισμού”

“Αυτή η προσέγγιση μας λέει ότι αυτές οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται να διαχειριστούν μια ισορροπημένη προσέγγιση για τους κινδύνους του Covid-19″, είπε χαρακτηριστικά.
Φαίνονται να στοχεύουν σε έναν κόσμο μηδενικού Covid. Αυτό είναι κάτι αδύνατο. Και θα έχει σοβαρές συνέπειες”.
Όπως υπογράμμισε “με αυτή την προσέγγιση γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία των ταξιδιών και του τουρισμού δεν θα ανακάμψει».
Ο Αλεξάντερ ‎ντι ‎Ζουνιάκ, ζήτησε μια “πιο ισορροπημένη προσέγγιση δημόσιας πολιτικής”.
Που να βασίζεται στη δοκιμή ως αντικατάσταση καραντίνας.

“Οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν…όραμα την καραντίνα”

“Η επιστήμη μας λέει ότι οι ταξιδιώτες δεν θα είναι σημαντικός παράγοντας για την κοινοτική μετάδοση εάν η δοκιμή χρησιμοποιείται αποτελεσματικά, πρόσθεσε.
Αλλά οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν…όραμα την καραντίνα. Και δεν επικεντρώνονται καθόλου στην εξεύρεση τρόπων για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα με ασφάλεια”.

“Τα εμβόλια προσφέρουν μακροπρόθεσμη λύση, ενώ οι δοκιμές είναι ο καλύτερος τρόπος”

Το τελευταίο διάστημα πολύ λόγος γίνεται για τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σχετικά με το άνοιγμα στα ταξίδια.
Ωστόσο, ο Αλεξάντερ ‎ντι ‎Ζουνιάκ, ήταν ξεκάθαρος υποστηρίζοντας ότι “τα εμβόλια προσφέρουν τη μακροπρόθεσμη λύση”.
Όπως είπε χαρακτηριστικά “οι δοκιμές είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να ξεκινήσουμε την οικονομική ανάκαμψη”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης