Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διπλός σεισμός τα ξημερώματα στη Ναύπακτο – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Διπλός σεισμός τα ξημερώματα στη Ναύπακτο – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι
Οι σεισμικές δονήσεις ήταν έντασης 4,7 Ρίχτερ και 4,4 Ρίχτερ

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον διπλό σεισμό που καταγράφηκε σήμερα Τετάρτη 13/1 τα ξημερώματα στην περιοχή της Ναυπάκτου.
Η πρώτη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.
Είκοσι λεπτά μετά ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικός ο Τσελέντης

Για τους δύο αυτούς σεισμούς ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως ο σεισμός ήταν αναμενόμενος, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μία έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, ενώ εκτίμησε πως όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά μετά τον κύριο σεισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης