Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump και Elon Musk (Tesla) επιτίθενται κατά των social media - Αποδοκιμάζουν τις πρακτικές ανεξέλεγκτης λογοκρισίας

Trump και Elon Musk (Tesla) επιτίθενται κατά των social media - Αποδοκιμάζουν τις πρακτικές ανεξέλεγκτης λογοκρισίας
Σάλος στις ΗΠΑ για τη λογοκρισία κατά Trump
Σχετικά Άρθρα
Σάλος έχει προκληθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας των πρακτικών ανεξέλεγκτης λογοκρισίας στις οποίες επιδίδονται μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των social media, προκαλώντας την ίδια στιγμή εύλογα την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump αλλά και του ιδρυτή της Space X και της Τesla, Elon Musk.
Ο Trump την Τρίτη 12 Ιανουαρίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι οι προσπάθειες της Big Tech να αποκλείσουν τον ίδιο και τους υποστηρικτές του ήταν «μεγάλο λάθος» και εξόργισε τους περισσότερους Αμερικανούς.
Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla σχολίασε τις δημοφιλείς πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων λέγοντας:
«Πολλοί άνθρωποι έχουν απογοητευθεί από τον τρόπο που διαχειρίζονται τα πράγματα και τις καταστάσεις οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες».

Tι είπε ο Trump
tr.jpg
«Νομίζω ότι οι τεχνολογικές εταιρείες βλάπτουν τη χώρα μας.
Αυτό που έκαναν θα τις καταστρέψει» δήλωσε ο Trump αναφερόμενος στη λογοκρισία που υπέστη από το Facebook και από το Twitter.
Ο Trump είχε προειδοποιήσει για τη δύναμη και την επιρροή που ασκούσε η Big Tech καθ 'όλη τη διάρκεια της προεδρίας του.
«Σκορπούν τον διχασμό στον κόσμο.
Διαιρούν, διαιρούν, διαιρούν, και ωθούν και άλλους σε αυτό το λάθος.
Ο κόσμος δεν εγκρίνει ό,τι κάνουν, την ανεξέλεγκτη λογοκρισία τους» είπε ο Donald Trump.
Υπάρχουν αντιδράσεις.
Δεν έχω ξαναδεί τόσο θυμό» είπε.


Μusk μαινόμενος…
musk.jpg

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Εlon Musk, έγραψε ένα σατιρικό κείμενο υπέρ του Donald Trump, εμπνεόμενος από ένα παραμύθι, υπό τον τίτλο «κακός, φασίστας, δικτάτορας και… λογοκριμένος».
«Πολλοί άνθρωποι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της Δυτικής Ακτής, που ορίζουν ποιος θα λέει τι» συνέχισε ο Musk.
«Η Big Tech πρέπει να μάθει να διακρίνει τι είναι ρητορική μίσους και τι αθέμιτη λογοκρισία» σχολίασε ένας χρήστης σε απάντηση του Musk.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό» απάντησε ο Musk.
Σημειώνεται πως τα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla αποτέλεσαν αντίδραση στις πρακτικές φίμωσης του νυν προέδρου των ΗΠΑ εκ μέρους της Facebook και του Twitter.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης