Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE: Εντός του Φεβρουαρίου η διανομή του εμβολίου των AstraZeneca και Οξφόρδης

EE: Εντός του Φεβρουαρίου η διανομή του εμβολίου των AstraZeneca και Οξφόρδης

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου θα γίνει ενδεχομένως στις 29 Ιανουαρίου

Σχετικά Άρθρα

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αρχίσει η διανομή του περί τα μέσα του Φεβρουαρίου, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, αφότου η φαρμακευτική κατέθεσε αίτημα για την έγκρισή του σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021.

Απόφαση

Το European Medicines Agency (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Τρίτη (12/1/2021) ότι εξετάζει τα αποτελέσματα του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και θα μπορούσε να εκδώσει την απόφασή της ενδεχομένως και στις 29 Ιανουαρίου.
Το συγκεκριμένο σκεύασμα χορηγείται στη Βρετανία από τις αρχές Ιανουαρίου.

Παραδόσεις

«Εάν έχουμε την επιτυχή έγκριση για το συμβόλαιο της AstraZeneca, ελπίζουμε ότι δύο εβδομάδες μετά την έγκριση, η AstraZeneca θα μπορεί να κάνει την πρώτη παράδοση», είπε η Santra Galina επικεφαλής εκ μέρους της Κομισιόν για την προμήθεια των εμβολίων.
«Και εξετάζονται δύο παραδόσεις το μήνα, αλλά όλα αυτά είναι υπό αίρεση, πρέπει να τα συζητήσουμε με τα κράτη-μέλη», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι η Ε.Ε. έχει συμφωνήσει να αγοράσει έως και 400 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του σκευάσματος είναι ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε απλά ψυγεία και όχι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που απαιτεί το εμβόλιο της Pfizer.

Εμβολιασμοί

Αυτό θα είναι το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται στην Ε.Ε., αφού Ευρωπαίοι πολίτες εμβολιάζονται με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech από τα τέλη του Δεκεμβρίου, ενώ εκείνο της Moderna έλαβε το «πράσινο φως» την περασμένη εβδομάδα.
Τα πρώτα εμβόλια της Moderna άρχισαν να διανέμονται στις χώρες της Ε.Ε. από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Καθυστερήσεις

Η Galina απάντησε στις επικρίσεις τις οποίες δέχεται η Κομισιόν γιατί δεν αγόρασε περισσότερα εμβόλια, καθώς το σχετικό πρόγραμμα εμφανίζει καθυστερήσεις σε πολλές χώρες της Ε.Ε.
«Και πάλι, μου προκαλεί εντύπωση η συζήτηση για το γιατί δεν αγοράσαμε περισσότερα.
Αγοράσαμε όσα προσφέρονταν.
Δεν διαπραγματεύεσαι μόνο τις ποσότητες, διαπραγματεύεσαι μία συγκεκριμένη ποσότητα για εκείνη τη στιγμή, ώστε να έχουμε όλες τις ποσότητες που μπορούν να παραχθούν», εξήγησε η Galina, που ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης