Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού - H AstraZeneca κατέθεσε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού - H AstraZeneca κατέθεσε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Η AstraZeneca υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

(upd) Αίτηση για την υπό όρους έγκριση χρήσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca στην Ευρώπη υποβλήθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021.
Μετά και τη λήψη πρόσθετων στοιχείων που είχε ζητήσει από την εταιρεία, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί εφικτή την έγκριση του εμβολίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
«Μετά τη λήψη περισσότερων δεδομέων από την εταιρεία, ο EMA αναμένει ότι η AstraZeneca θα υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας ειδικής κατηγορίας για διάθεση του εμβολίου της στην αγορά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Πιθανή ετυμηγορία - τέλη Ιανουαρίου, επί τη βάσει πάντα των δεδομένων που θα χορηγηθούν και της διαδικασίας εκτίμησής τους» αναφερόταν σε πρόσφατο tweet του ΕΜΑ.

Capture.JPG

Κυριακίδου: Ευπρόσδεκτο βήμα η αίτηση της AstraZeneca

Την ικανοποίηση της για την αίτηση της AstraZeneca εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.
«Η αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο #COVID19 από την AstraZeneca προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σήμερα είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε πιο ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.
Θα ακολουθήσει ταχεία αξιολόγηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας» αναφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης