Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έτοιμη η κοινή εταιρία ΑΠΕ από ΔΕΗ με 49% και RWE με 51%

tags :
Έτοιμη η κοινή εταιρία ΑΠΕ από ΔΕΗ με 49% και RWE με 51%

Δέσμευση για εισφορά 1 GW για κάθε πλευρά στην κοινή εταιρία ΔΕΗ και RWE

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα επισφραγίσει τη συνεργασία της ΔΕΗ με την γερμανική RWE στην εγχώρια αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιριών που ξεκίνησαν αμέσως μετά την υπογραφή του MoU τον Μάρτιο του 2019 έχουν ολοκληρωθεί σε ότι αφορά στα βασικά σημεία της κατ αρχήν συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη έργων ΑΠΕ. Απομένουν λεπτομέρειες που αφορούν στη διοίκηση και λειτουργία της κοινής εταιρίας που θα συσταθεί για την πλήρη οριστικοποίησή της.
Η ΔΕΗ θα συμμετέχει στην κοινή εταιρία μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και σε ποσοστό 49% και η RWE με ποσοστό 51%.
Η κατ αρχήν συμφωνία θα περιγράφει τι θα εισφέρει η κάθε πλευρά σε άδειες έργων και σε χρήματα, πως θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση αλλά και επί μέρους θέματα, όπως για παράδειγμα ποιος θα αναλάβει να κάνει τις μελέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές φέρονται να δεσμεύονται μέσω της συμφωνίας για την εισφορά έργων ισχύος έως 1 GW εκάστη στην κοινή εταιρία που θα συστήσουν.

Οι κοινές επενδύσεις ξεκινούν μέσα στο 2021

Μέσα στο Φεβρουάριο ΔΕΗ Ανανεώσιμες και RWE θα έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία επί της αρχής, η οποία μέχρι το καλοκαίρι θα συμπληρωθεί με τα απαιτούμενα νομικά κείμενα από τους δικηγόρους των δύο εταιριών για να πάρει την τελική της μορφή.
Τα πρώτα κοινά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται προς το τέλος του 2021 με αρχές του 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Η RWE διαθέτει συνολικό χαρτοφυλάκιο περίπου 46 GW εγκατεστημένης ισχύος.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την E.ON, η εγκατεστημένη ισχύς της RWE από Ανανεώσιμες Πηγές θα είναι μεγαλύτερη από 9 GW.
Η εταιρεία προτίθεται να αυξήσει περαιτέρω αυτή τη θέση επενδύοντας έως και 1,5 δισ. ευρώ ετησίως σε αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά και αποθήκευση ενέργειας.
Προκειμένου να προωθηθεί η ενεργειακή μετάβαση, η RWE επενδύει σε καινοτόμα έργα όπως μονάδες αποθήκευσης θερμότητας, παραγωγή και χρήση υδρογόνου.
Ο όμιλος απασχολεί συνολικά περίπου 20.000 άτομα παγκοσμίως.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης