Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρχονται κρίσιμες αποφάσεις για ένδυση και υπόδηση - Διαδοχικά τα προγράμματα επιδοτήσεων στα δάνεια

Έρχονται κρίσιμες αποφάσεις για ένδυση και υπόδηση - Διαδοχικά τα προγράμματα επιδοτήσεων στα δάνεια

Λουκέτα εάν δεν ανοίξει η ένδυση/υπόδηση την επόμενη εβδομάδα

Σχετικά Άρθρα
Σε οριστικό λουκέτο θα οδηγηθεί μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων κυρίως σε ένδυση και υπόδηση στην περίπτωση που τα καταστήματα δεν ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, στοιχείο το οποίο έχει αρχίσει πολύ έντονα να απασχολεί πια τόσο την κυβέρνηση όσο και το οικονομικό επιτελείο το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο λόγος είναι πως τα καταστήματα αυτά είναι περίπου αδύνατον να ανακτήσουν τζίρο αφού έχουν παραλάβει εμπορεύματα τα οποία έχουν εποχικότητα και τα οποία θα είναι αδύνατον να διαθέσουν στην αγορά με βάση το lockdown.
Ας σημειωθεί πως σε άλλες χώρες με σαφώς πι εύρωστη οικονομία η αγορά πλην της εστίασης λειτουργεί κανονικά σε όλα τα επίπεδα όπως για παράδειγμα στην Γαλλία.

Επιδότηση δραστηριότητας

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση την προσεχή εβδομάδα έχει να συζητήσει μια σειρά μέτρων σχετικών με την επιδότηση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να συζητηθεί με τους θεσμούς το πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ το οποίο αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων με δάνεια τα οποία φέρουν ενέχυρο την πρώτη κατοικία.
Το πρόγραμμα θα κινηθεί εφόσον γίνει δεκτό από τους θεσμούς στα χνάρια του προγράμματος Γέφυρα Ι.

Επιδότηση επιτοκίων

Ωστόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης προετοιμάζει και πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίων.
Τα δύο παραπάνω προγράμματα δύσκολα θα συνυπάρξουν.
Επομένως θα πρέπει όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των κοινοτικών κανόνων το ένα πρόγραμμα να προηγηθεί του άλλου.
Την ίδια στιγμή οι τράπεζες ξεκινούν αύριο τις συναντήσεις τους με τους θεσμούς συναντήσεις στις οποίες θα τεθούν όλα τα κρίσιμα θέματα όπως ο πτωχευτικός κώδικας και η έναρξη λειτουργίας του και η περαιτέρω χρηματοδότηση της οικονομίας.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης