Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Ο Mattarella προειδοποιεί: Ψηφίστε το Ταμείο Ανάκαμψης για να αποφευχθεί νέα κρίση

Ιταλία - Ο Mattarella προειδοποιεί: Ψηφίστε το Ταμείο Ανάκαμψης για να αποφευχθεί νέα κρίση
Ο πρόεδρος της Ιταλίας ζητά από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να εγκρίνουν το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να αποφευχθεί μια νέα πολιτική κρίση
Σχετικά Άρθρα

Τον κώδωνα του κινδύνου για νέα πολιτική κρίση στην Ιταλία κρούει ο πρόεδρος της χώρας, Sergio Mattarella.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων, ο Mattarella ζητά από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να εγκρίνουν το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να αποφευχθεί μια νέα πολιτική κρίση.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, θα «αναμετρηθεί» με τον Matteo Renzi, ο οποίος συμμετέχει στην κυβέρνηση, με αφορμή το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ειδικότερα, το κόμμα του Renzi, Italia Viva, ζητά ριζικές αλλαγές στα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης (13/1/2021) είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς ο Conte αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς να στηρίξουν το σχέδιο του.
Εάν οι δύο υπουργοί από το κόμμα Italia Viva αρνηθούν, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί έντονες πιέσεις για άμεση παραίτηση κάτι που θα οδηγήσει σε νέα πολιτική κρίση.
Ενώ ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει την εξουσία να μην επιτρέψει στο Italia Viva να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τις απόψεις για πολιτικά ζητήματα.
Εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει, τα κόμματα του συνασπισμού θα πρέπει να υπογράψουν νέα συμφωνία και να συμφωνήσουν για νέο υπουργικό συμβούλιο, χωρίς τον Conte στο τιμόνι του.
Εναλλακτικά, ο επικεφαλής της χώρας θα μπορούσε να προσπαθήσει για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ώστε να αντιμετωπιστεί η υγειονομική και οικονομική κρίση.
Στην περίπτωση που όλα τα άλλα αποτύχουν, οι εθνικές εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν δύο χρόνια νωρίτερα, αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες δεδομένης της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού στην Ιταλία, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 78.755 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης