Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Δύσκολοι οι επόμενοι τρεις μήνες, προετοιμαζόμαστε για γ’ κύμα

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Δύσκολοι οι επόμενοι τρεις μήνες, προετοιμαζόμαστε για γ’ κύμα
Αισιόδοξο το μήνυμα από το άνοιγμα των σχολείων είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Σχετικά Άρθρα

Δύσκολους χαρακτήρισε τους επόμενους τρεις μήνες όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, ο οποίος υποστήριξε πως «προετοιμαζόμαστε για το γ΄κύμα».
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Αρκουμανέας είπε πως είναι αισιόδοξο το μήνυμα από το άνοιγμα των σχολείων καθώς δείχνει ότι επιστρέφουμε σε κάποια κανονικότητα, αν και υποστήριξε ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα ανοίγει, ενέχει επιδημιολογικό ρίσκο, το οποίο παρατηρούν οι ειδικοί, ώστε να μην υπάρξει έξαρση.
Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα, ο κ.Αρκουμανέας τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου.
«Οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα.
Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

430.000 δόσεις εμβολίου τον Ιανουάριο

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι μέχρι και χτες είχαν εμβολιαστεί 44.000 συμπολίτες μας ενώ υποστήριξε ότι εντός του Ιανουαρίου θα παραληφθούν 430.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν 220.000 άνθρωποι.
«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 που είναι και οι πιο ευπαθείς από το Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη» είπε ο κ.Αρκουμανέας.
Όσον αφορά το σενάριο να παραλάβουμε εμβόλια και εκτός της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως έκανε η Γερμανία, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι «η ΕΕ διαπραγματεύεται και μας δίνει τα εμβόλια».
«Δεν μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες» υποστήριξε ο κ.Αρκουμανέας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,4% του πληθυσμού της, όταν μόνο μία χώρα στην Ευρώπη έχει εμβολιάσει πάνω από το 1% του πληθυσμού της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης