Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για τον κορωνοϊό στην Κίνα – Σε υψηλό 5 μηνών τα κρούσματα

Συναγερμός για τον κορωνοϊό στην Κίνα – Σε υψηλό 5 μηνών τα κρούσματα
Νέα εστία η επαρχία Χεμπέι
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα για την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων εδώ και πέντε μήνες.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 103 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα στην επαρχία Hebei που αποτελεί τη νέα εστία της επιδημίας στην Κίνα.
Στην επαρχία Hebei 82 από τις 85 μολύνσεις που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, όπως ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Υγείας, ενώ τα άλλα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ και ένα στο Πεκίνο.
Τα υπόλοιπα 18 κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία της κινεζικής κυβέρνησης όταν αναφέρεται σε μολύνσεις που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο αριθμός που εντοπίστηκε χθες είναι ο υψηλότερος αφότου είχαν ανακοινωθεί 127 την 30ή Ιουλίου.
Αν και ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει μικρός σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας, στις αρχές του 2020, οι αρχές λαμβάνουν επιθετικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων σε εθνική κλίμακα.

Lockdown σε πόλη 11 εκατομμυρίων

Η Σιτζιαζουάν, πρωτεύουσα της Χεμπέι με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ,έχει τεθεί σε lockdown, καθώς έχει απαγορευθεί στους πολίτες και στα οχήματα να βγαίνουν από την πόλη, ενώ όλες οι συγκοινωνίες έχουν ανασταλεί.
Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για τον εντοπισμό 76 ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2.
Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται επί του παρόντος 673 ασθενείς με την COVID-19, οι 20 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
Δεκαοκτώ άνθρωποι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία τις προηγούμενες 24 ώρες.
Βάσει των επίσημων στοιχείων η Κίνα μετρά 4.634 νεκρούς επί συνόλου 87.536 κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης