Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικός λαϊκισμός Δημοκρατικών ζητούν παραπομπή Trump 11/1 και η λογοκρισία στα κοινωνικά μέσα

Πολιτικός λαϊκισμός Δημοκρατικών ζητούν παραπομπή Trump 11/1 και η λογοκρισία στα κοινωνικά μέσα
Οι Δημοκρατικοί ζητούν παραπομπή Trump θα επικαλεστούν νόμο στις 11 Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα

Ο πολιτικός λαϊκισμός είναι κλασσικό γνώρισμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ και για μια ακόμη φορά φοβούμενοι τον Trump ακόμη και εκτός του Λευκού Οίκου προσπαθούν να τον αμαυρώσουν ή ακόμη και να τον παραπέμψουν.

Οι Δημοκρατικοί ζητούν παραπομπή Trump θα επικαλεστούν νόμο στις 11 Ιανουαρίου

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα εισαγάγουν νόμο στις 11 Ιανουαρίου 2021 ζητώντας την παραπομπή του προέδρου Donald Trump, δήλωσε ο βουλευτής Ted Lieu.
Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Lieu ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Trump, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη απόφαση της Γερουσίας, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 180 βουλευτές που θα στηρίξουν τον νόμο.
Πρόκειται για ένα νέο άρθρο πρότασης μομφής μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη (6/1/2021) από τους υποστηρικτές του Trump.
Την ίδια στιγμή και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Pat Toomey λέει ότι «ο Πρόεδρος διέπραξε αδίκημα

Το ABC news ζητάει να «στοχοποιηθούν» οι υποστηρικτές του Trump

Το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC News ανέφερε ότι από το να κατηγορείται ο Trump θα ήταν σκόπιμο να δούμε τι σημαίνει «υποστηρικτές Trump» και εάν είναι εφικτό να στοχοποιηθούν.
Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα μέσα ενημέρωσης, βλέποντας το ρεύμα που έχει ο Trump στην αμερικανική κοινωνία προσπαθούν να τον εξοντώσουν πολιτικά.
Ο Rick Klein, διευθυντής του ABC News, ανέφερε με θάρρος ο Trump θα είναι πρώην πρόεδρος σε 13 ημέρες.
Το γεγονός είναι ότι η απαλλαγή από τον Trump είναι το εύκολο μέρος.
Ο καθαρισμός των οπαδών του θα είναι το πιο δύσκολο σκέλος ανέφερε ο Klein σε ένα tweet, το οποίο αργότερα διέγραψε.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο

Αναφερόμενος στην εισβολή στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο ως λόγο να ενεργοποιηθεί η 25η τροπολογία για να απομακρυνθεί ο Trump από το αξίωμα ή να κατηγορηθεί ο διευθυντής του ABC News ανέφερε ότι ο Trump θα είναι πρώην πρόεδρος σε 13 ημέρες.
Θεώρησε δύσκολο να καθοριστεί τι σημαίνει οπαδοί του Trump υπονοώντας ότι δεν θα αποδειχθεί ότι υποκίνησε αμερικανούς πολίτες να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο.
Η πλειοψηφία των ΜΜΕ θέλει ένα μονοκομματικό κράτος όπως και οι δημοκρατικοί που φοβούνται τον Trump.
Ο Trump αφύπνισε την βάση των Ρεπουμπλικάνων και δημιούργησε ένα απίστευτο κοινωνικό ρεύμα υπέρ του.
Οι αριστεροί έχουν χρησιμοποιήσει λέξεις όπως «συμφιλίωση» για να δελεάσουν τους ψηφοφόρους.
Τώρα το ABC News ζήτησε ουσιαστικά να χτυπηθεί το πολιτικό κίνημα που δημιούργησε ο πρόεδρος Trump.
Για πολλούς αμερικανούς το κίνημα Trump ισοδυναμεί με μια ισχυρή οικονομία, ατομική ελευθερία, εθνική κυριαρχία και έναν ισχυρό στρατό, τα μέσα ενημέρωσης το θεωρούσαν πάντα ως απειλή για το status quo.
Οι ενέργειες ενός σχετικά μικρού αριθμού υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο έδωσαν σε αυτούς τους ανθρώπους αυτό που θεωρούν ως έγκυρο λόγο να απονομιμοποιήσουν κάθε μία από τις δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών που ψήφισαν κατά των διεφθαρμένων μέσων ενημέρωσης.

Η λογοκρισία των κοινωνικών δικτύων

Η λογοκρισία θα είναι η νέα κανονικότητα.
O Biden έχει ανακοινώσει σχέδια για τη θέσπιση νέων αντιτρομοκρατικών νόμων μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.
Ο νέος αμερικανός Πρόεδρος Biden δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει προτεραιότητα στη θέσπιση νόμου κατά της εγχώριας τρομοκρατίας και θα δημιουργήσει μια θέση στον Λευκό Οίκο που θα επιβλέπει την καταπολέμηση των ιδεολογικά εμπνευσμένων βίαιων εξτρεμιστών ενώ θα αυξήσει την χρηματοδότηση για την καταπολέμησή τους», αναφέρει η Wall Street Journal.

Καταστρατηγούνται οι ατομικές ελευθερίες

Το πρώτο σχέδιο νόμου στις ΗΠΑ που πλήττει τα πολιτικά δικαιώματα παρουσιάστηκε μαγικά μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Οι νομοθέτες αργότερα παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν καν χρόνο να διαβάσουν τις εκατοντάδες σελίδες του νομοσχεδίου πριν ψηφιστεί.

Τι είχε αναφερθεί το 2008

«Μήνες πριν από τον βομβαρδισμό της Οκλαχόμα Σίτι, τότε ο γερουσιαστής Biden πρότεινε ένα νομοσχέδιο που ονομάζεται Omnibus Counterterrorism Act του 1995.
Ήταν νόμος περί πατριωτών του 2001 επιτρέποντας τη χρήση μυστικών αποδεικτικών στοιχείων στις διώξεις, επεκτείνοντας τον νόμο περί επιτήρησης και παρακολούθησης τηλεφώνων δημιουργώντας ένα μηχανισμό που θα μπορούσε και ο στρατός να παρέμβει στα εσωτερικά των ΗΠΑ.
Το Κέντρο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα πλήξει τις «συνταγματικές και νομικές προστατευόμενες διαδικασίες» και θα «εξουσιοδοτήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να στοχοποιήσει βάσει πολιτικών πεποιθήσεων.
Το νομοσχέδιο του Biden δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία, αλλά μετά την 11η Σεπτεμβρίου με το χτύπημα της Al Qaida ο τότε Γενικός Εισαγγελέας John Ashcroft επανέφερε την πρόταση Biden.

«H εσωτερική τρομοκρατία»

Ουσιαστικά η πρόταση Biden ήταν να ληφθούν μέτρα κατά της εσωτερικής τρομοκρατίας στις ΗΠΑ.
Ας δούμε λίγο την συμπεριφορά του Twitter αλλά και του Facebook σχετιζόμενα με τους λογαριασμούς του Donald Trump.
Οι λογαριασμοί κλειδώνοντας γρήγορα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δημοφιλών λογαριασμών υποστηρικτών του Trump. Εγώ ο ίδιος έχω χάσει εκατοντάδες οπαδούς στο Twitter τις τελευταίες ώρες και έχω δει ανθρώπους να λένε ότι έχασαν πολύ περισσότερους ακολούθους.
Η λογοκρισία μιας πολιτικής φατρίας στα χέρια μερικών φιλελεύθερων δισεκατομμυριούχων της Silicon Valley θα κάνει ακριβώς το αντίθετο δεν θα εξαλείψει την δεξιά
Η υποστήριξη της λογοκρισίας στο διαδίκτυο είναι συνώνυμο της υποστήριξης στην εξουσία των μονοπωλιακών τεχνολογικών κολοσσών που ασκούν όλο και περισσότερο παγκόσμιο έλεγχο στην ανθρώπινη επικοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης