Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Borrell: Η ΕΕ εργάζεται για διάλογο με την Τουρκία

Borrell: Η ΕΕ εργάζεται για διάλογο με την Τουρκία
«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Mevlut Cavusglu στις Βρυξέλλες» είπε ο Borrell ενόψει της συνάντησης στις 21/1 σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο
Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu στις Βρυξέλλες αναμένεται να έχει ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας όπως ανέφερε ο ίδιος ο Josep Borrell μετά την τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Commission Ursula Von der Leyen με τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan στην οποία συμμετείχε.

«Η ΕΕ εργάζεται για διάλογο με την  Τουρκία»

H ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται «για διάλογο με την Τουρκία» σημείωσε ο Borrell.
«Συμμετείχα με την Ursula Von der Leyen σε μια χρήσιμη συνομιλία με τον Tayyip Erdogan σήμερα.
Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία.
Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Mevlut Cavusglu στις Βρυξέλλες για να συνεχίσω την αποστολή που ελήφθη από τους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο».

Στις Βρυξέλλες ο Cavusoglu

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu πρόκειται να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες στις 21/1/2021 για συνομιλίες με τον Borrell.
H Τουρκία εργάζεται για να γυρίσει τη σελίδα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
«Το 2020, λόγω προβλημάτων που είχαμε με ορισμένες χώρες μέλη, υπήρξαν περιστασιακές εντάσεις στις σχέσεις μας με την ΕΕ, κάτι που δεν επιθυμούμε», δήλωσε ο Mevlut Çavusoglu σε συνέντευξη Τύπου με την Ισπανίδα ομόλογό του, Arancha Gonzalez Laya, στη Μαδρίτη.

Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα

«Όμως, με την προσέγγιση της Ισπανίας και ορισμένων άλλων χωρών, αντί για ένταση, επιλέχθηκε ο διάλογος και η πιο πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής έθεσε τα θεμέλια για αυτό», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες με την Ελλάδα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε πως η Άγκυρα είναι πάντα έτοιμη για διάλογο και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις,
«Είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε τις εντάσεις και να λύσουμε προβλήματα», υπογράμμισε.
Ο Cavusoglu είπε επίσης ότι η Τουρκία και η ΕΕ πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.
«Η Τουρκία είναι τμήμα της Ευρώπης, και για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί της.
Είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τον πλούτο και τις ευκαιρίες τις οποίες προσφέρει η ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης