Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Κούβας – Ιράν για τη δοκιμή εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανθρώπους

Συμφωνία Κούβας – Ιράν για τη δοκιμή εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανθρώπους
Το πλέον προηγμένο εμβόλιο της Κούβας, το Soberana 2, ολοκλήρωσε τις δοκιμές Φάσης II που ξεκίνησαν στις 22 Δεκεμβρίου 2020
Σχετικά Άρθρα

Συμφωνία με την Κούβα για προηγμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών σε ασθενείς τελευταίου σταδίου υπέγραψε το Ιράν.
Και οι δύο χώρες, που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυστηρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και διατηρούν άριστες σχέσεις, παρατηρεί το Reuters.
Το Ιράν ξεκίνησε δοκιμές σε ανθρώπους για το πρώτο εγχώριο εμβόλιο κατά του Covid στα τέλη του περασμένου μήνα, ενώ η Κούβα έχει υποβάλει σε τεστ τέσσερα εμβόλια.

To Soberana 2

Το πλέον προηγμένο εμβόλιο της Κούβας, το Soberana 2, ολοκλήρωσε τις δοκιμές Φάσης II που ξεκίνησαν στις 22 Δεκεμβρίου 2020, θα δοκιμαστεί σε δοκιμές Φάσης III σε περίπου 150.000 άτομα στην Αβάνα, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Ωστόσο, η χώρα της Καραϊβικής θα χρειαστεί να διεξαγάγει πιο πρόσφατες δοκιμές στο εξωτερικό, δεδομένου ότι δεν έχει υψηλό ποσοστό μόλυνσης λόγω της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας.
Από την άλλη, το Ιράν είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στη Μέση Ανατολή.

Η συμφωνία για το εμβόλιο

Το Ινστιτούτο Εμβολίων Finlay της Κούβας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με το Ινστιτούτο Pasteur του Ιράν για να συνεργαστούν στη δοκιμή του Soberana 2.
«Αυτή η συνέργεια θα επιτρέψει και στις δύο χώρες να προχωρήσουν πιο γρήγορα στον εμβολιασμό κατά του ιού SARS-CoV-2», ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter.
Η Κούβα αναφέρει ότι αρκετές χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα εμβόλια κορωνοϊού, αλλά αυτή είναι η πρώτη συμφωνία που έχει επιτύχει.
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας Kianush Jahanpur ανέφερε ότι 50.000 εθελοντές θα συμμετάσχουν τις κλινικές δοκιμές Φάσης III.
Η μεταφορά τεχνολογίας και η κοινή παραγωγή είναι προϋποθέσεις για να επιτρέπονται οι δοκιμές σε ανθρώπους στη χώρα, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης