Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στην Ινδονησία - Χάθηκε από τα ραντάρ αεροπλάνο της Sriwijaya Air με 50 επιβάτες - Εντοπίστηκαν συντρίμμια

Τραγωδία στην Ινδονησία - Χάθηκε από τα ραντάρ αεροπλάνο της Sriwijaya Air με 50 επιβάτες - Εντοπίστηκαν συντρίμμια
Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από την Τζακάρτα
(upd) Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτήση SJ182 της εταιρείας Sriwijaya Air με 50 επιβάτες μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά.
Ειδικότερα, το αεροσκάφος Β737-500 της εν λόγω εταιρείας, με το οποίο είχε χαθεί η επαφή λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

indo2.jpg
Ο διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα υποστήριξε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

indo.jpg

Το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
indo1.jpg
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν 50 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών και ενός μωρού.


Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Σε θρίλερ εξελισσεται πτήση της εταιρείας Sriwijaya Air.
Ειδικότερα, οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, σήμερα 9 Ιανουαρίου 2021.
Πρόκειται για την πτήση SJ182, ενώ στο αεροσκάφος επέβαιναν 50 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών και ενός μωρού.

Μέσα ενημέρωσης στην Ινδονησία μεταδίδουν πως εντοπίστηκαν συντρίμμια στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την «εξαφανίστηκε».
Από την πλευρά της, η εταιρεία Sriwijaya ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες για την πτήση αυτή προτού να προβεί σε κάποια ανακοίνωση.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος με το οποίο χάθηκε η επαφή είναι ένα Boeing B737-500, ηλικίας 27 ετών, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού.
Η αξιόπιστη υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».
Εικόνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης