Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ: Μικρή πιθανότητα να κατηγορηθεί ο Trump για υποκίνηση εξέγερσης

Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ: Μικρή πιθανότητα να κατηγορηθεί ο Trump για υποκίνηση εξέγερσης
Στις 7 Ιανουαρίου 2021 ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιφέρειας της Κολούμπια δεν απέκλεισε την απόδοση της κατηγορίας της υποκίνησης εξέγερσης στο πρόεδρο Trump
Δεν αναμένεται να διωχθεί ποινικά ο πρόεδρος Trump για υποκίνηση εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, όπως μετέδωσε το CNBC επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.
Kαι αυτό, μόλις μία ημέρα αφότου ο ανώτερος ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην περιφέρεια της Κολούμπια δεν απέκλεισε την απόδοση στον Trump των εν λόγω κατηγοριών.

Ομιλητές

«Δεν περιμένουμε να αποδοθούν τέτοιου είδους κατηγορίες», δήλωσε ο αξιωματούχος την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον ομιλητών στο συλλαλητήριο υπέρ του Trump ακριβώς πριν από τα πρωτοφανή επεισόδια της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου.
Ο Trump, ο δικηγόρος του Rudy Giuliani, και ο μεγαλύτερος γιος του Trump Donald Trump Jr. ήταν όλοι ομιλητές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε η οποία επικεντρώθηκε στους ισχυρισμούς ότι ο Joe Biden διέπραξε εκλογική απάτη.

Τα επεισόδια

Έτερος αξιωματούχος του υπουργείου σημείωσε ότι σε αυτό το σημείο η ομοσπονδιακή έρευνα εστιάζεται αποκλειστικά σε εγκληματικές πράξεις που έλαβαν χώρα στο κτίριο του Καπιτώλιοu.
Χιλιάδες υποστηρικτές του Trump εισέβαλαν στις αίθουσές του μετά την πραγματοποίηση συγκέντρωσης όπου ο Trump είχε ζητήσει από τους οπαδούς του να τον βοηθήσουν να ανατρέψει την επιβεβαίωση σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων των αποτελεσμάτων με βάση τα οποίο ο Biden εξέλέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Εισαγγελία

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2020, ο εισαγγελέας της Ουάσιγκτοwww.bankingnews.grn, του οποίου το γραφείο υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν απέκλεισε την απόδοση κατηγοριών στον Trump για υποκίνηση εξέγερσης.
Ο Sherwin δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει κατηγορίες οποιονδήποτε διαδραμάτισε ρόλο στα πρωτοφανή επεισόδια που εκτυλίχθηκαν .
Ερωτηθείς αν παρακολουθούσε το ρόλο του Trump στη διέγερση του πλήθος, ο Sherwin δήλωσε: «Δεν θέλω να ακούγομαι σαν σπασμένος δίσκος.
Εξετάζουμε όλους τους δράστες της υπόθεσης αυτή τη στιγμή…».

www.bankingnews.gr





 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης