Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία Biden ο Trump - Δεν θα κατηγορηθεί για υποκίνηση των ταραχών στο Καπιτώλιο

HΠΑ: Δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία Biden ο Trump - Δεν θα κατηγορηθεί για υποκίνηση των ταραχών στο Καπιτώλιο
Μεθοδεύεται, από ό,τι φαίνεται, η αποπομπή Trump βάσει της 25ης τροπολογίας...
Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στις ΗΠΑ και κατά την ορκωμοσία της 20ής Ιανουαρίου 2021, με τη μετάβαση εξουσίας από τον Donald Trump στον Δημοκρατικό Joe Biden να επιφυλάσσει πολλές ακόμη «εκπλήξεις».
Η επιστροφή του απερχόμενου προέδρου στο Twitter την Παρασκευή 8/1/2021, μετά το πρόσφατο μπλοκάρισμα του από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, λόγω της επίθεσης στο Καπιτώλιο από οπαδούς του, έγινε με δύο νέα tweet.
«Δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία της 20ής Ιανουαρίου, προς απάντηση σε όσους με ρωτούν» έγραψε ο Trump.
Screenshot_3__11.png
Παράλληλα, όπως ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Trump δεν αναμένεται να διωχθεί ποινικά.
Kαι αυτό μόλις μία ημέρα αφότου ο ανώτερος ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην περιφέρεια της Κολούμπια δεν απέκλεισε την απόδοση στον Trump των εν λόγω κατηγοριών.
«Δεν περιμένουμε να αποδοθούν τέτοιου είδους κατηγορίες», δήλωσε αξιωματούχος την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει να εξαγγείλει κατηγορίες εναντίον ομιλητών στο συλλαλητήριο υπέρ του Trump ακριβώς πριν από τα πρωτοφανή επεισόδια της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ, μεθοδεύεται κατά παράβαση του αμερικανικού Συντάγματος, η προσπάθεια σπίλωσης του Trump εκ μέρους των Δημοκρατικών, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να ζητά τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων «προκειμένου να αποτρέψουμε ενέργειες, όπως μια διαταγή για πυρηνικό χτύπημα από έναν ασταθή ψυχολογικά πρόεδρο».
Συγκεκριμένα, η Nancy Pelosi γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων για να διασφαλιστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν μπορεί να πυροδοτήσει εχθροπραξίες ή να διατάξει μια πυρηνική επίθεση στις εναπομείνασσες δύο εβδομάδες στο αξίωμά του.

Η επιστροφή του Trump στο Twitter μετά το μπλοκάρισμα: Οι 75.000.000 Αμερικανοί Πατριώτες θα έχουν μια μεγάλη φωνή!

Από τη στιγμή που άνοιξε και πάλι ο μπλοκαρισμένος λογαριασμός του στο twitter ο Trump το μόνο που είχε ανεβάσει ήταν ένα βίντεο.
Με νέο tweet ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθύνθηκε και πάλι το μάτι στους υποστηρικτές του.
«Τα 75 εκατομμύρια των μεγάλων αμερικανών πατριωτών που με ψήφισαν βάζοντας την Αμερική πρώτα και κάνοντας την αμερική μεγάλη ξανά, θα έχουν μια δυνατή φωνή στο μέλλον.
Δεν θα τους χλευάζουν, δεν θα τους φέρονται άδικα με κανέναν τρόπο», έγραψε στο νέο του διχαστικό tweet ο Trump.
_2222222.png
Τι ανέφερε σε video μέσω Twitter

Σχεδόν ακριβώς 12 ώρες μετά την αναστολή του λογαριασμού του στο Twitter (με την προειδοποίηση ότι θα ακολουθούσε μόνιμη αναστολή εάν δεν ακολούθησε τους όρους υπηρεσίας του twitter), ο Trump επέστρεψε στο αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο και σε ένα βίντεο 2:41 λεπτών αναφέρθηκε στην μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου 2021 αλλά και στις ταραχές στο Καπιτώλιο.
Στο μήνυμα του ο Trump «θα επικεντρωθεί στην εξασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης στην προεδρία Biden και ότι "θα εγκαινιαστεί μια νέα Προεδρία στις 20 Ιανουαρίου.
Ο Trump ξεκίνησε λέγοντας ότι ήταν «εξοργισμένος από τη βία, την ανομία και το χάος» στην «φρικτή επίθεση στο Καπιτώλιο». Λέγοντας ότι "οι διαδηλωτές που διείσδυσαν το Καπιτώλιο έχουν μολύνει την έδρα της αμερικανικής δημοκρατίας" ενώ κατηγόρησε "εκείνους που εμπλέκονται σε πράξεις βίας και καταστροφής" λέγοντας "δεν εκπροσωπούν τη χώρα μας.

Pelosi: Φοβόμαστε για πυρηνικό χτύπημα, να του αφαιρεθούν οι κωδικοί


Πρέπει να λάβουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις προκειμένου να αποτρέψουμε ενέργειες, όπως μια διαταγή για πυρηνικό χτύπημα από έναν ασταθή ψυχολογικά πρόεδρο, δήλωσε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Nancy Pelosi.
Συγκεκριμένα, η Nancy Pelosi γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων για να διασφαλιστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν μπορεί να πυροδοτήσει εχθροπραξίες ή να διατάξει μια πυρηνική επίθεση στις εναπομείνασσες δύο εβδομάδες στο αξίωμά του.
«Μίλησα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας Mark Milley σχετικά με τις διαθέσιμες προφυλάξεις που θα εμπόδιζαν τον «ασταθή πρόεδρο» (σ.σ. Donald Trump) να «διατάξει ένα πυρηνικό χτύπημα» ή ακόμη και να αποκτήσει πρόσβαση κωδικούς που μπορεί να προκαλούσαν κάποια πυρηνική εκτόξευση.
«Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθούς προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», δήλωσε η Pelosi σε επιστολή της προς τους βουλευτές.
Λίγες ώρες αφότου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Pelosi ζήτησε την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Rabobank: Fed και μίντια έκαναν πραξικόπημα, όχι ο Trump

Προς το παρόν, η δημόσια συζήτηση και τα πρωτοσέλιδα παρομοιάζουν το πραξικόπημα Trump με το πραξικόπημα του Χίτλερ.
Η αλήθεια είναι πως πλέον το μόνο που διακυβεύεται είναι ο περαιτέρω διχασμός.
Παρά το τρομολαγνικό κλίμα και την ακραία πολιτική πόλωση, οι αγορές οδεύουν προς νέα υψηλά.
Ερώτημα θα αποτελούσε πώς θα αντιδρούσαν οι αγορές αν πράγματι είχε υπάρξει πραξικόπημα.
Αν και, όπως υποστηρίζει η Rabobank, έχουν υπάρξει ήδη δύο πραξικοπήματα.
Το ένα το έκανε η κεντρική τράπεζα, με τα ακραία μέτρα νομισματικής πολιτικής.
Δεν έχει σημασία ποιος κάθεται στο Oval Office όσο η Fed τυπώνει δολάρια.
Άλλωστε, οι αγορές αδιαφορούν για την πολιτική.
Από την άλλη, δεν έχει ξαναϋπάρξει ηγέτης να φιμώνεται από τα μίντια.
Αν μη τι άλλο, Facebook και Twitter διέπραξαν πραξικόπημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης