Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με επιλεκτικές τοποθετήσεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με επιλεκτικές τοποθετήσεις
ΑΓΟΡΕΣ: Τα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ, έχουν ανησυχήσει τα στελέχη της αγοράς, αλλά βλέπουμε πως οι αγορές δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν ανοδικά. Νέα ιστορικά στις ΗΠΑ, πάνω από τις 14.000 μονάδες ο γερμανικός DAX και μάλιστα με άνεση. Το ΧΑ δείχνει διαθέσεις για τις 850 μονάδες. Νέοι πρωταγωνιστές έχουν πάρει τη σκυτάλη.

Αυτή η εξέλιξη θεωρείται θετική, καθώς δείχνει πως το «χρήμα» ψάχνει αυτές που έχουν μείνει πίσω. Ο καταλύτης είναι η πορεία των εμβολιασμών και αν θα επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Το ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι ανοδικό, αλλά η τάση δεν έχει τη δυναμική των ξένων αγορών. Ίσως γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν τις τάσεις συσσώρευσης. Μικρή άνοδος για Εθνική, καλύτερη για Πειραιώς και ήπια ανοδικά συνεχίζουν ΕΛΠΕ, Motor Oil και Τιτάν. Αρκετά χαμηλός ο τζίρος στα πρώτα λεπτά. Βελτιώθηκε κάπως η εικόνα μετά τα πρώτα 10 λεπτά.

ΕΥΔΑΠ: Πρώτη πράξη στα 6,95 ευρώ που ήταν το χθεσινό κλείσιμο αλλά ο πρώτος αγοραστής πήγε αμέσως λίγο πάνω από τα 7 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οριακές απώλειες για Eurobank. Ξεχωρίζει από τις ανοδικές η Πειραιώς, προφανώς λόγω των πληροφοριών για αύξηση κεφαλαίου σε υψηλότερα επίπεδα. Μικρή άνοδος για ΑΛΦΑ και ΕΤΕ.

MOTOR OIL: Μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο η μετοχή συνεχίζει ανοδικά σήμερα και πάνω από τα 13 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Πέρασμα πάνω από τα 6 ευρώ για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020.

ΕΧΑΕ: Το δεύτερο κύμα ανόδου μετά από μία συσσώρευση κάτω από τα 4 ευρώ φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη. Πάνω από τα 4,10 ευρώ η μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής και πάει να μας δώσει υψηλότερα επίπεδα και να κάνει και η συγκεκριμένη μετοχή τη διαφυγή της μετά από μία συσσώρευση που έκανε το προηγούμενο διάστημα. Διαγραμματικά αποκτά καλό περιθώριο ανόδου. Στα 14,70 ευρώ με όγκο 1.500 τεμάχια.

ΔΕΗ: Με καλή διάθεση ξεκίνησε και σήμερα και άνοδο άνω του 1%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Έδωσε με καθυστέρηση ενημέρωση για την πορεία του εννεαμήνου του 2020, η οποία μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έλαβε την πρώτη επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που δεν έχουν ανακοινώσει και μάλλον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να το κοιτάξει.

Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, και μάλλον έτσι αναμένονταν, αφού είχαμε εικόνα από το εξάμηνο αλλά και από ομοειδείς εταιρείες. Ο τζίρος από 219,9 εκατ. ευρώ πήγε στα 231,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA από 48,5 εκατ. ευρώ πήγαν στα 57,3 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων από 42,2 εκατ. ευρώ πήγαν στα 50,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά σχεδόν 20%. Με αποτίμηση 432,5 εκατ. ευρώ, το πιο πιθανό είναι να έχουμε μονοψήφιο p/e για το σύνολο της χρήσης.

Υπενθυμίζεται πως στο εξάμηνο τα κέρδη προ φόρων ήταν στα 30,3 εκατ. ευρώ, επομένως μιλάμε για ένα εξαιρετικό τρίτο τρίμηνο. Ο όμιλος στο εξάμηνο είχε αρνητικό καθαρό δανεισμό και προφανώς αυτό συνεχίζεται. Επομένως η αποτίμηση των 432 εκατ. ευρώ μάλλον είναι εξαιρετικά χαμηλή. Διατηρούμε τη μετοχή στις κορυφαίες μας επιλογές.

ΜΙG: Ανοδικά και σήμερα και πάνω από τα 0,04 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Ξανά στα 1,42 ευρώ, σημείο που την έχει ταλαιπωρήσει αρκετά.

ΚΕΚΡΟΨ: Με όγκο 5 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και άνοδο 1,66%. Στα 3,37 ευρώ η τιμή και στα 66,7 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Βγήκαν κομμάτια χθες στα 1,50 ευρώ και σήμερα οι αγοραστές είναι λίγο διστακτικοί. Ο πρώτος στα 1,4940 ευρώ αλλά ο πρώτος πωλητής είναι στα 1,5280 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης