Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
Το εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στην μετάλλαξη
Αποτελεσματικό έναντι των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού που εμφανίστηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική, φαίνεται πως είναι το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που πραγματοποίησε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η μελέτη της Pfizer και επιστημόνων του Ιατρικού Κλάδου του Πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί, καταδεικνύει ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του κορωνοϊού με τηλεγόμενη μετάλλαξη N501Y της πρωτεΐνης-ακίδας.
Η μετάλλαξη ίσως ευθύνεται για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και υπήρξαν ανησυχίες ότι μπορεί να βοηθά τον ιό να ξεφεύγει από την εξουδετέρωση των αντισωμάτων που προκαλούν τα εμβόλια, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Pfizer.
Το εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στην μετάλλαξη, καθώς και ενάντια σε άλλες 15 μεταλλάξεις στις οποίες είχε δοκιμαστεί προηγουμένως.
Η μελέτη διεξήχθη σε αιματολογικά δείγματα που ελήφθησαν από άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο.
Τα ευρήματά είναι περιορισμένα, επειδή δεν εξετάζεται το σύνολο μεταλλάξεων που βρέθηκαν σε καμία από τις νέες παραλλαγές του ιού που εξαπλώνεται γρήγορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης