Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Κλειδώνει» η παράταση του lockdown στην Ελλάδα έως 18 Ιανουαρίου - Όχι λοιμωξιολόγων σε click away - Νέα κρούσματα της μετάλλαξης

«Κλειδώνει» η παράταση του lockdown στην Ελλάδα έως 18 Ιανουαρίου - Όχι λοιμωξιολόγων σε click away - Νέα κρούσματα της μετάλλαξης
Ποιες περιοχές είναι ήδη σε σκληρό lockdown - Με κωδικό 4 οι μετακινήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά
(upd7) Την παράταση του lockdown, το οποίο λήγει τα ξημερώματα της Δευτέρας 11/1 εισηγούνται στην κυβέρνηση οι ειδικοί επιστήμονες καθώς εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες λόγω των αυξημένων συναθροίσεων και μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιο είναι το αποτύπωμα της εορταστικής περιόδου και των Θεοφανείων στην εξέλιξη της επιδημίας και εκτιμούν ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για το που βρισκόμαστε, αν και οι περισσότεροι προεξοφλούν μια εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.
Υπό αυτό το δεδομένο και ενώ η πίεση στο ΕΣΥ δεν έχει υποχωρήσει όσο αναμενόταν (επιμένουν να είναι σε υψηλούς αριθμούς οι διασωληνωμένοι) οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας πρέπει να γίνει σταδιακά, προσεκτικά και βήμα – βήμα, δεδομένου ότι τη Δευτέρα 11/1 θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία και άρα θα αυξηθούν μετακινήσεις και συναθροίσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, οι λοιμωξιολόγοι μετά και τη σημερινή τους συνάντηση, δεν εισηγούνται στην κυβέρνηση την επαναφορά του click away και των εμπορικών δραστηριοτήτων που ανεστάλησαν την περασμένη Κυριακή (3/1/2021).
Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 18:00 σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.
Είναι προφανές πως αν επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι των επιστημόνων και υπάρξει μια εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, τότε τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν και δεν αποκλείεται όχι μόνο να μην ανοίξουν άλλες δραστηριότητες αλλά και να κλείσουν αυτές που άνοιξαν.
Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την αύξηση της καθημερινής δυνατότητας εμβολιασμού,  από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω.

Μητσοτάκης: Σε 8.000 ημερησίως θα αυξηθεί η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμών

Tην αύξηση της δυνατότητας εμβολιασμών σε 8.000 ημερησίως, από 5.000 που είναι σήμερα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τον κορωνοϊό.
"Ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα. Από την πρώτη στιγμή είχαμε συμφωνήσει, ότι οι αρχές του σχεδιασμού μας είναι τρεις: Ασφάλεια στην ανάπτυξη των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών, πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία ως προς τους διενεργούμενους εμβολιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας και στη συνέχεια ταχύτητα", ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι "η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα".
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως "αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές.
Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω.
Επενδύουμε όπως είπα στη διαφάνεια και στη λογοδοσία και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.
Είναι μία διαδικασία - θέλω να το  τονίσω - η οποία είναι πλήρως ψηφιοποιημένη από τις υπερσύγχρονες αποθήκες έως τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να διασφαλίζεται ο αναγκαίος έλεγχος σε κάθε κρίκο της αλυσίδας και η άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται".

Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα της μετάλλαξης

Ακόμη τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα μας.
Πρόκειται για μία γυναίκα που έφτασε από το Ντουμπάι, ενώ τα υπόλοιπα τρία εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία.
Πλέον, συνολικά, τα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα μας ανέρχονται σε οκτώ.

Από τις 11/1 οι εμβολιασμοί για πολίτες άνω των 85 ετών

Από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για τους πολίτες άνω των 85 ετών.
«Από Δευτέρα (11/1) ανοίγει η πλατφόρμα, το emvolio.gov.gr, καθώς και όλα τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού για τους συμπολίτες μας άνω των 85 και μόνο, με βάση την προτεραιοποίηση που μας έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.
«Είναι το πρώτο βήμα και η διαδικασία πρέπει να είναι κατανοητή.
Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85, τη Δευτέρα θα λάβουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει ποιο εμβολιαστικό κέντρο και ποια ημερομηνία τους προτείνεται» είπε ο κ.Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως η διαδικασία θα είναι απλή και κατανοητή
Επιπλέον, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85 ετών θα μπορούν από Δευτέρα να απευθύνονται σε φαρμακεία ή ΚΕΠ.
 
Τσακρής: Δύσκολη η απόφαση για το λιανεμπόριο - Να πάμε βήμα – βήμα

Τη θέση ότι είναι δύσκολη η απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος υποστήριξε πως οι κινήσεις πρέπει να γίνονται σταδιακά.
«Δεν θέλει η οικονομία τα πισωγυρίσματα, όλα πρέπει να γίνουν βήμα – βήμα το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, παρότι ήταν επιτυχής η λειτουργία τους την πρώτη περίοδο του φθινοπώρου.
Ένα πιθανό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η επιτροπή είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τέλος Ιανουαρίου, τουλάχιστον, και λιανεμπόριο τουλάχιστον μια έβδομα μετά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τσακρής, ο οποίος έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση» για το λιανεμπόριο.
«Η απόφαση για το λιανεμπόριο θα ληφθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Θα πρέπει να συνυπολογιστεί το ρίσκο, αλλά και τα οφέλη».
Πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα με το σωστό τρόπο, ώστε οι όποιες κινήσεις να μη συνεισφέρουν στο επιδημικό κύμα που έχουμε μπροστά μας σε εξέλιξη» τόνισε ο κ.Τσακρής, αναφέροντας πως «η μεταδοτικότητα θα είναι μεγαλύτερη τους επομένους δυο μήνες, καθώς μπαίνουμε σε πιο χειμερινή περίοδο, κάτι που πρέπει να συνεκτιμήσουμε».

Δερμιτζάκης: Να κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Τη θέση πως πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.
Τα πράγματα είναι αρκετά ασταθή ώστε να μπορεί κάποιος να προβλέψει με ακρίβεια.
Το άνοιγμα πάντα έχει ρίσκο.
Κοινωνικά, τα σχολεία είναι υψηλής προτεραιότητας.
Είναι μεγάλο το κόστος να μένουν τα παιδιά στο σπίτι» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Δερμιτζάκης.
Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, είπε πως είναι άλλης προτεραιότητας.
«Από τον Σεπτέμβριο είχα πει ότι πρέπει να μάθουμε να ψωνίζουμε με ραντεβού» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, αναφέροντας ότι η αύξηση στα κρούσματα που διαφαίνεται είναι αναμενόμενη.
«Φαίνεται ότι έχουμε μία μικρή αύξηση στα κρούσματα.
Αυτό είναι αναμενόμενο.
Τις συνέπειες από τα Θεοφάνια θα τις δούμε αργότερα.
Δεν έχουμε μάθει να μπλοκάρουμε τον ιό με την συμπεριφορά μας.
Πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες κοινωνικά.
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης.

Παναγιωτόπουλος (επιδημιολόγος): Στις 15 με 20 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για γυμνάσια και λύκεια

Τη θέση ότι στις 15 με 20 Ιανουαρίου θα εξεταστεί το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων διατύπωσε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.
«Στα μέσα Ιανουαρίου που θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, είναι μέσα στα σενάρια» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Όπως είπε, όσοι δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.
Αναφερόμενος στον εορτασμό των Θεοφανείων, ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε ότι είναι «πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων».
«Δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε.
Οι εικόνες που είδαμε, ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο.
Ενδέχεται να ληφθούν κάποια στιγμή και πρόσθετα μέτρα, ενδεχομένως λόγω Φώτων.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι» ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος.
«Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μέτρων και λειτουργίας.
Μπορεί να σκεφθεί κάποιος διάφορους συνδυασμούς…
Επί παραδείγματι στην Ισπανία τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 18:00 το απόγευμα επιτρέποντας μια μικρή λειτουργία.
Άλλα ωράρια για καταστήματα Α είδους και άλλα για καταστήματα Β είδους.
Το μεγάλο εμβόλιο είναι το εμβόλιο» υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του στη στάση «όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά».
«Ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα μέτρα, και τα δύο έχουν αρνητικές συνέπειες.
Βήμα – βήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος χωρίς να είναι καθολικό» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας πως η παράταση ενός αυστηρού lockdown, «κανονικά είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να κρατάει πολύ».

Ποιές περιοχές βρίσκονται σε «σκληρό» lockdown

Σε καθεστώς σκληρού lockdown βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής

Σήμερα Παρασκευή 8/1 στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αυτή τη φορά σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, με click away ή κάποιο άλλο αντίστοιχο μέτρο, για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.
Οι αποφάσεις των λοιμωξιολόγων ενδέχεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της κατά από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
Η πλειοψηφία των γιατρών που συμμετέχουν στην επιτροπή έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εισηγηθούν
- συνέχιση του lockdown
- συνέχιση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό
- όχι στο λιανεμπόριο ακόμα και με τη μέθοδο του click away
- όχι στην εστίαση
- όχι σε κομμωτήρια – «νυχάδικα»
Όπως αναφέρεται, το σκεπτικό τους είναι ότι πρώτα πρέπει να αποτυπωθεί η επίδραση του ανοίγματος των σχολείων στα κρούσματα και μετά να προχωρήσουμε.

Ανοίγουν σχολεία - νηπιαγωγεία και στις «κόκκινες» περιοχές - Πώς θα γίνεται η μετακίνηση

Το πώς θα γίνει το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές εξέτασε κατά την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη της η επιτροπή λοιμωξιολόγων.
Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», σε σκληρό lockdown είναι: Δυτική Αττική, Κοζάνη, Φλώρινα, Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρος, ενώ ήδη ο δήμος Σητείας έχει ανακοινώσει ότι δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία της περιοχής.
Η απόφαση για το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας, είναι ειλημμένη.
Για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.
O κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».
Το SMS στο 13033 πρέπει να γράφει τα εξής: 4 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
Επίσης, απαιτείται να αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.
Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Παιδείας που ανακοίνωσε το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) και για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς

Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορoνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.
Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Ανοιχτοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία από την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Η απόφαση ελήφθη μετά την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά θα γίνει με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών.

Ειδικότερα, οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι:

1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Στους 5.146 οι νεκροί
 
Στους 5.146 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142.777, εκ των οποίων 52,3% άνδρες.
Image
Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.565 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42.934 (30,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα 391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Image
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών.
Οι 266 (68%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες.
Image
To 85,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.041 (59,1%) άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image


 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης