Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σανίδα σωτηρίας το «click away» για τους επιχειρηματίες - Πτώση τζίρου 20% κατά μέσο όρο

Σανίδα σωτηρίας το «click away» για τους επιχειρηματίες - Πτώση τζίρου 20% κατά μέσο όρο
Μικρή οικονομική ανάσα πήραν οι επιχειρηματίες μέσα στις γιορτές
Μικρή οικονομική ανάσα πήραν οι επιχειρηματίες μέσα στις γιορτές από την εφαρμογή του συστήματος αγοράς «click away», το οποίο μπορεί να μην έφερε την άνοιξη αλλά έκανε όμως την διαφορά στα ταμεία τους.
Μέσα στον παγετό της πανδημικής κρίσης το συγκεκριμένο εργαλείο αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για τους μικρούς κυρίως επιχειρηματίες οι οποίο μέσα στον Δεκέμβριο κατάφεραν να αποκρούσουν απώλειες τζίρου έως και 30% σε σχέση με το Νοέμβριο που ήταν κλειστές.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ηλεκτρονικών πληρωμών που συγκέντρωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία, και συγκεκριμένα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Παρατηρητήριο παρακολούθησης των επιχειρήσεων, κατά κλάδο και γεωγραφική περιοχή, για τις επιπτώσεις από τον κοροναϊό) και το Ανάπτυξης, το «click away» συγκράτησε την πτώση του τζίρου σε ποσοστό 20% κατά μέσο όρο για πολλά καταστήματα και κλάδους, οι οποίες θα είχαν χαθεί αν δεν λειτουργούσε καθόλου το σύστημα αυτό.
Μάλιστα από στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας ( στην ΕΡΤ) οι απώλειες στον τζίρο των επιχειρήσεων από το -59% που ήταν το μήνα Νοέμβριο μαζεύτηκαν στο -40% το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου που δούλεψε το σύστημα του «click away» στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα. Μεγάλοι κερδισμένοι του μέτρου ήταν τα καταστήματα ηλεκτρονικών και τα βιβλιοπωλεία σε αντίθεση με τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης όπου εκεί οι πωλήσεις παρέμειναν σε ρηχά νερά.
Τελευταία στιγμή πάντως διασώθηκαν κομμωτήρια και καταστήματα που εμπορεύονται καλλυντικά και είδη καλλωπισμού.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης