Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Την άμεση καθαίρεση Trump μέσω της 25ης τροπολογίας ζητάει και η Pelosi

ΗΠΑ: Την άμεση καθαίρεση Trump μέσω της 25ης τροπολογίας ζητάει και η Pelosi
Η καθαίρεσή του ζητείται με βάση την 25η Τροπολογία του Αμερικανικού Σύνταγματος που αφορά την ψυχική ικανότητα του προέδρου να ασκήσει το αξίωμα
Την άμεση καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump από την προεδρία μέσω της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος η οποία αφορά την ψυχολογική του ικανότητα να ασκήσει το αξίωμα, μετά την εισβολή υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου στο Καπιτώλιο ζήτησε την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.
«Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενθάρρυνε μια ένοπλη εξέγερση εναντίον της Αμερικής», δήλωσε η Pelosi σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο, προσθέτοντας ότι ο Trump είναι «πολύ επικίνδυνος» και δεν πρέπει να συνεχίσει να κατέχει στην προεδρία.
Λίγο ενωρίτερα, ο Chuck Schumer ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία είχε ζητήσει από τον αντιπρόεδρο Mike Pence να προσφύγει στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα από το αξίωμά του ο Donald Trump.
Εάν δεν το πράξει, δήλωσε, τότε το Κογκρέσο πρέπει να αρχίσει μία διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με σκοπό την καθαίρεσή του.
«Αυτό που συνέβη χθες στο αμερικανικό Καπιτώλιο ήταν μια ανταρσία εναντίον των ΗΠΑ, που υποκινήθηκε από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Schumer σε ανακοίνωσή του.
«Αν ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο αρνηθούν να σηκώσουν ανάστημα, το Κογκρέσο πρέπει να ξανασυνεδριάσει για να εξετάσει πρόταση καθαίρεσης Trump», σημείωσε. χαρακτηριστικά.

Πρόταση μομφής

Δημοκρατικοί βουλευτές καταρτίζουν κατηγορητήριο για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του προέδρου Donald Trump με σκοπό την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, μετά την χθεσινή βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, δήλωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής David Cicilline.
Διανέμονται άρθρα κατηγορίας που ετοιμάσαμε ο βουλευτής Ted Lew, ο βουλευτής Ruskeen και εγώ για να απομακρύνουμε από το αξίωμα τον πρόεδρο, έπειτα από την χθεσινή επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο", είπε ο Cicilline.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης