Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: Με περιουσία όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

tags :
Musk: Με περιουσία όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο Elon Musk, ο επιχειρηματίας πίσω από την Tesla Inc. και τη SpaceX, είναι τώρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ακολουθεί ο J.Bezos
Ο Elon Musk, ο επιχειρηματίας πίσω από την Tesla Inc. και τη SpaceX, είναι τώρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.
Ένα ράλι ανόδου κατά 4,8% στην τιμή της μετοχής της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ενίσχυσε τον Musk που άφησε δεύτερο τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, στο Bloomberg Billionaires Index, μια κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.
Η καθαρή αξία της περιουσίας του μηχανικού που γεννήθηκε στη Νότια Αφρική ανήλθε στα 188,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 10:15 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης, 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από ό, τι ο Bezos, ο οποίος κατέχει την κορυφαία θέση από τον Οκτώβριο του 2017 ποσό που πλησιάζει το ΑΕΠ της Ελλάδας (168 δισεκ. ευρώ ή 200 δισεκ. δολάρια για το 2020).

Αντίπαλοι στις επιχειρήσεις και στην κατάκτηση του διαστήματος

Ως διευθύνων σύμβουλος της Space Exploration Technologies Corp. ή SpaceX, Musk ήταν αντίπαλος Bezos, ιδιοκτήτη της Blue Origin LLC, στον διαστημικό αγώνα μεταξύ ιδιωτών.
Το 2020 ήταν έτος ορόσημο για τον Musk που είδε στη διάρκεια του να αυξάνεται η καθαρή του αξία κατά περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια, πιθανώς στην ταχύτερη περίοδο δημιουργίας πλούτου στην ιστορία.
Η άνοδός του πυροδοτήθηκε από ένα άνευ προηγουμένου ράλι στην τιμή της μετοχής της Tesla, η οποία αυξήθηκε πέρυσι 743% λόγω σταθερών κερδών, συμπερίληψης στον δείκτη S&P 500 και ενθουσιασμού από τη Wall Street και τους επενδυτές λιανικής.
Η άνοδος της τιμής μετοχής της Tesla διογκώνει περαιτέρω την συνολική της αποτίμηση η οποία είναι πλέον έτη φωτός μακρυά εκτός από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε πολλές μετρήσεις.
Η Tesla παρήγαγε μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα πέρυσι, ένα μέρος της παραγωγής της Ford Motor Co. και της General Motors Co.
Η εταιρεία είναι έτοιμη για περαιτέρω αύξηση των κερδών της καθώς οι Δημοκρατικοί κατέλαβαν και τις δύο έδρες της Γερουσίας στη Τζόρτζια και έδωσαν τον έλεγχο του Κογκρέσου στο κόμμα που υποστηρίζει την ταχύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/m2020.jpg?itok=MkJ4aDvJ
H λίστα των πλουσιοτέρων ανθρώπων στον κόσμο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 είχε ως εξής:


Εν μέσω πανδημίας μεταξύ του Μαρτίου και του Δεκεμβρίου 2020, οι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα αύξησαν τον πλούτο τους κατά 57% κατά μέσο όρο.
Είναι ενδιαφέρον ότι είναι περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από τη συνολική άνοδο του δείκτη S&P 500 κατά την ίδια χρονική περίοδο.
https://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b792-20bd8d8fa069.storage.googleapis.com/s3fs-public/inline-images/2020-12-31_5-03-43.jpg?itok=-FwzYNDc

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης