Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το FBI συλλέγει φωτογραφίες και βίντεο από τις ταραχές στο Καπιτώλιο

tags :
ΗΠΑ: Το FBI συλλέγει φωτογραφίες και βίντεο από τις  ταραχές στο Καπιτώλιο
Η υπηρεσία ασφαλείας έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα όπου το κοινό μπορεί να αναρτά πληροφορίες και άλλο υλικό για τις ταραχές
Το FBI αναζητώντας τη βοήθεια του κοινού δημιούργησε μια ιστοσελίδα προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες, φωτογραφίες ή βίντεο υποστηρικτών του προέδρου Donald Trump, οι οποίοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.
«To FBI δέχεται πληροφορίες και ψηφιακά μέσα που εικονίζουν ταραχές και βία στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ και τη γύρω περιοχή», αναφέρει η ομοσπονδιακή αστυνομία στην ανακοίνωσή της την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια να εντοπισθούν οι υποκινητές των επεισοδίων.

Συνεργασία

«Δεχόμαστε πληροφορίες και καταγραφές σε ψηφιακά μέσα που απεικονίζουν ταραχές ή βία μέσα και γύρω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου», ανέφερε ένα tweet του FBI.
«Εάν έχετε δει παράνομες βίαιες ενέργειες, σας παροτρύνουμε να υποβάλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες, φωτογραφίες ή βίντεο που θα μπορούσαν να είναι σχετικά στο fbi.gov/USCapitol», ανέφερε η υπηρεσία σε μεταγενέστερη ανακοίνωσή της.

Θύματα

Το χάος στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ατόμων και οδήγησε σε 52 συλλήψεις.
Τουλάχιστον 14 αστυνομικοί υπέστησαν τραυματισμούς, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον Robert Contee την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.
Οι πράκτορες μπορούν επίσης να βασιστούν στην έρευνά τους και στο άφθονο υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) που τράβηξαν και ανήρτησαν οι ίδιοι οι ταραξίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτοποίηση

Πολλά πρόσωπα είναι σαφώς αναγνωρίσιμα, αφού οι περισσότεροι αγνόησαν τις οδηγίες να φορούν προστατευτική μάσκα λόγω της πανδημίας της Covid-19.
Στα βίντεο εικονίζεται ο ακροδεξιός όχλος, όπως έχει χαρακτηριστεί από τις μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας, να περνάει από τις αίθουσες του εμβληματικού κτιρίου για την Αμερικανική Δημοκρατία και να εισβάλει στα γραφεία των βουλευτών και των γερουσιαστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης