Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Ανησυχία στην Ευρώπη για τη μεταδοτικότερη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Αποτελεσματικά τα εμβόλια

tags :
ΠΟΥ: Ανησυχία στην Ευρώπη για τη μεταδοτικότερη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Αποτελεσματικά τα εμβόλια
Η covid 19 δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο σοβαρή λόγω της μετάλλαξης αναφέρει ο ΠΟΥ
Για ανησυχητική κατάσταση στην Ευρώπη λόγω της νέας μεταδοτικότερης μετάλλαξης του κορωνοϊού κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Τα βασικά μέτρα, αυτά που όλοι γνωρίζουμε, πρέπει να ενισχυθούν για την μείωση της μετάδοσης, την ελάφρυνση των υπηρεσιών υγείας Covid-19 και για να σωθούν ζωές.
Είναι σημαντικό να γενικευθεί η χρήση μάσκας, να περιορισθούν οι κοινωνικές συναθροίσεις, να τηρηθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών και όλα αυτά τα μέτρα να συνδυασθούν με αποτελεσματικά συστήματα διάγνωσης και ιχνηλάτησης και την απομόνωση των ασθενών» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ, το νέο στέλεχος «θα μπορούσε προοδευτικά να αντικαταστήσει τα άλλα που βρίσκονται σε κυκλοφορία στην Ευρώπη, όπως έχει παρατηρηθεί ότι έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλο και περισσότερο στην Δανία».
Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, 22 χώρες της ευρωπαϊκής ζώνης, στην οποία περιλαμβάνονται 53 χώρες ανάμεσά τους και η Ρωσία, έχουν πλέον καταγράψει κρούσματα που συνδέονται με το νέο στέλεχος, ενώ υποστηρίζει ότι «η βρετανική μετάλλαξη ("VOC 202012/01") δεν αλλάζει την φύση της ασθένειας».
«Η Covid-19 δεν είναι ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο σοβαρή.
Τα παιδιά δεν φαίνεται να είναι περισσότερο εκτεθειμένα», τόνισε ο Kluge, προσθέτοντας ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και κατά της μετάλλαξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης