Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφέρεια Θεσσαλίας: Έχουμε καταθέσει μία πρόταση περίπου 1,2 δισ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

tags :
Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφέρεια Θεσσαλίας: Έχουμε καταθέσει μία πρόταση περίπου 1,2 δισ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας περιγράφει τα υπό ανάπτυξη έργα που αναβαθμίζουν την περιοχή
Για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ευδοκιμούν στη Θεσσαλία, αλλά και για τα υπό ανάπτυξη έργα που αναβαθμίζουν την περιοχή μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός.
«Στο Ταμείο Ανάκαμψης θα μπει το βόρειο τμήμα της Ε65, ένας σημαντικός δρόμος για να ολοκληρωθεί ο δρόμος από τη Λαμία μέχρι της Εγνατία, ένας δρόμος, ο οποίος χρειάζεται, αλλάζει τα δεδομένα. Εμείς έχουμε βάλει και τον δρόμο Λάρισας-Πάρθενα, κόστους 250 εκατ. ευρώ, έναν δρόμο που χρήζει ανακατασκευής και βελτίωσης. Έχουμε βάλει κι άλλα έργα, αλλά αυτά τα δύο έργα είναι προς το παρόν εκείνα τα προχωράνε. Εμείς έχουμε καταθέσει μία πρόταση περίπου 1,2 δισ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός.
«Στο νέο ΕΣΠΑ η περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει έναν προϋπολογισμό 524 εκατ. ευρώ. Στο ΕΣΠΑ το οποίο τρέχουμε τώρα έχει γίνει υπερδέσμευση κατά 378 εκατ. ευρώ κι έχει πάει στα 924 εκατ. και θα μεταφέρουμε και έργα -είμαστε έτοιμοι με μελέτες και έργα- στο επόμενο ΕΣΠΑ γιατί πρέπει να προεξοφλήσουμε το μέλλον. Δηλαδή να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσει το επόμενο ΕΣΠΑ να έχουμε εκταμιεύσεις γιατί η χώρα χρειάζεται ώριμα έργα για να αντλήσει χρήματα, αλλά και να παραδώσει τα έργα», προσθέτει.
Αναφορικά με τον εναλλακτικό τουρισμό που αναπτύσσεται στην περιοχή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τονίζει: «Το υποβρύχιο Μουσείο Θεσσαλίας στην Αλόννησο το εγκαινιάσαμε τον Αύγουστο. Είναι το πρώτο στην Ελλάδα, είναι πρωτοποριακό. Θέλω να ευχαριστήσω τη Λίνα Μενδώνη, την υπουργό Πολιτισμού, που αμέσως έκανε όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και να ανοίξουμε τον καταδυτικό τουρισμό και να δώσουμε τον πολιτισμό να είναι επισκέψιμος. Γιατί ο πολιτισμός πρέπει να είναι επισκέψιμος, ανήκει στον κόσμο και έτσι φυλάσσεται κιόλας. Και με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε τα καταδυτικά αυτά υποβρύχια μουσεία. Είναι ο Παρθενώνας των υποβρυχίων μουσείων, διότι από απόψεως μοναδικότητας είναι εξίσου σημαντικός με τον Παρθενώνα. Είναι του 534 π.Χ. κι είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, στο οποίο μπορεί να καταδυθεί άνθρωπος και να το επισκεφθεί. Το καλοκαίρι εγκαινιάζουμε άλλα τρία ναυάγια στην Αμαλιάπολη».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88921

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης