Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 1,05 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων, για πρώτη φορά στην ιστορία - Στα 39.500 δολάρια το Bitcoin

Πάνω από 1,05 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων, για πρώτη φορά στην ιστορία - Στα 39.500 δολάρια το Bitcoin
Το κορυφαίο εκ των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin έχει ήδη σημειώσει αύξηση περίπου 29% από τις αρχές του 2021
Στα 39.500 δολάρια αναρριχήθηκε η αξία του Bitcoin σήμερα, 7 Ιανουαρίου 2021, ανεβάζοντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων στο 1,050 τρισ. δολάρια, για πρώτη φορά στην ιστορία.
Το ψηφιακό νόμισμα Bicoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 39.500 δολαρίων, λίγες ώρες μετά τη διάσπαση των 36.000 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Coindesk.
Τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.
Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα το Ethereum έφθασε στα 1.246 δολάρια με την συνολική αποτίμηση στα 148 δισεκ. δολάρια.

Στο +29% ήδη από τις αρχές του 2021

Το κορυφαίο εκ των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin έχει ήδη σημειώσει αύξηση περίπου 29% από τις αρχές του 2021, μετά το +380% του 2020.
Εν τω μεταξύ, η αξία ολόκληρης της αγοράς κρυπτογράφησης, η οποία αποτελείται από bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ether και το tether, ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά νωρίς στις 7 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Coinmarketcap.
Η ανάκαμψη του Bitcoin έχει αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως οι περισσότερες αγορές από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.
Για παράδειγμα, επενδυτές υψηλού προφίλ, όπως ο Paul Tudor Jones, αγόρασαν bitcoin.

Ο «ψηφιακός χρυσός»

Δεν είναι όμως λίγοι οι επενδυτές που θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ελκυστικά.
Μάλιστα, θεωρείται ότι είναι παρόμοια με τον «ψηφιακό χρυσό», ένα πιθανό περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου και μια αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.
Σε πρόσφατο σημείωμα, η JPMorgan δήλωσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα καθώς ανταγωνίζεται με το χρυσό ως «εναλλακτικό» νόμισμα.
Οι αναλυτέςτης επενδυτικής τράπεζας σημείωσαν ότι το bitcoin θα πρέπει να γίνει ουσιαστικά λιγότερο ασταθές για να φτάσει σε αυτήν την τιμή.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Bitcoin είναι γνωστό για τις ακραίες μεταβολές των τιμών.

Η επίδραση στον πληθωρισμό

Η ιδέα του bitcoin ως αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού συνέχισε να αυξάνεται καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο υλοποιούν προγράμματα μεγάλης κλίμακας δημοσιονομικών κινήτρων.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση του πληθωρισμού.
"Αυτή η πιο πρόσφατη περίοδος των ταύρων τον Ιανουάριο είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει την προσοχή των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων για να διαφοροποιήσουν ακόμη περισσότερο τα χαρτοφυλάκια τους στην κρυπτογράφηση καθώς θέλουν να βρουν εναλλακτικές επενδύσεις", ανέφερε η Babel Finance.
«Ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών λιανικής προσχώρησαν επίσης πρόσφατα στο ράλι, καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν ευκαιρίες να έχουν εύκολο και γρήγορο κέρδος», πρόσθεσε.
Ωστόσο, ορισμένοι επικριτές του bitcoin - όπως ο David Rosenberg, της Rosenberg Research - χαρακτήρισαν το bitcoin ως φούσκα.
«Η παραβολική κίνηση στο bitcoin σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα έλεγα για οποιαδήποτε ασφάλεια, είναι εξαιρετικά ανώμαλη», δήλωσε ο Rosenberg στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης