Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYSE: Εκτός ταμπλό τελικά οι τρεις κινεζικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες

NYSE: Εκτός ταμπλό τελικά οι τρεις κινεζικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες
Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή του για τις China Telecom, China Mobile και China Unicom και τις θέτει εκτός διαπραγμάτευσης
Την αφαίρεση των τριών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της Κίνας αποφάσισε τελικά το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανατρέποντας για δεύτερη φορά την απόφασή της επικαλούμενο νέες οδηγίες από το υπουργείο οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.
Πιο συγκεκριμένα, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 ότι εντέλει θα αφαιρέσουν τις μετοχές των China Telecom, China Mobile και China Unicom από το ταμπλό των υπό διαπραγμάτευση μετοχών.
Σύμφωνα με εκτελεστικό διάταγμα το οποίο υπέγραψε ο πρόεδρος Donald Trump απαγορεύεται σε αμερικανικές εταιρείες και ιδιώτες να επενδύσουν σε επιχειρήσεις για τις οποίες η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι συνεργάζονται με τον κινεζικό στρατό.

Ανατροπή

Τη Δευτέρα είχε προηγηθεί η έκδοση μιας ανακοίνωσης, στην οποία ανατρεπόταν η αρχική απόφαση και διαμηνυόταν ότι οι τρεις κινεζικές εταιρείες θα παραμείνουν προς ώρας στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε ανακοινώσει ότι θα διαγράψει τις παραπάνω κινεζικές εταιρείες, κατ’ εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Άμυνας για επιβολή περιορισμών σε όσες εταιρείες συνδέονται με τον κινεζικό στρατό.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει καταρτίσει μια λίστα με όσες κινεζικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον κινεζικό στρατό ή την κινεζική κυβέρνηση.

Η αντίδραση της Κίνας

To περασμένο Σάββατο (3/11), το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επιφυλάχθηκε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξει τα δικαιώματα των κινεζικών εταιρειών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να συνεργαστούν για να διαμορφώσουν ένα δίκαιο επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.
Το Πεκίνο είχε αντιδράσει έντονα, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή συκοφαντία» και είχε διαβεβαιώσει ότι θα προστατεύσει τις επιχειρήσεις της χώρας.
Απείλησε μάλιστα με την επιβολή αντίστοιχων μέτρων στις αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης