Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λαζανάς: Συζητούσαμε να κλείσει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη, αλλά δεν υπήρξε εισήγηση στην κυβέρνηση

Λαζανάς: Συζητούσαμε να κλείσει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη, αλλά δεν υπήρξε εισήγηση στην κυβέρνηση
Αξιολογούνται με κάποια κατεύθυνση τα δεδομένα υποστήριξε ο κ.Λαζανάς
Τη θέση πως γίνονταν συζητήσεις στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό προκειμένου να κλείσει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο αλλά δεν υπήρξε κάποια εισήγηση στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση διατύπωσε ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Μάριος Λαζανάς.
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που προέκυψε σχετικά με το αν είχε υπάρξει ή όχι εισήγηση των επιστημόνων προς την κυβέρνηση να κλείσει τη Θεσσαλονίκη πριν τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου, ο κ.Λαζανάς διευκρίνισε πως δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο.
«Αξιολογούνται με κάποια καθυστερήση τα δεδομένα διότι πρέπει να έρθουν πολλά στοιχεία μαζί, δεν είναι μόνο τα επιδημιολογικά αλλά και από νοσοκομεία, νοσηλείες θανάτους» ανέφερε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Λαζανάς, ο οποίος με αφορμή και το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής, ζήτησε να αφεθεί απερίσπαστη η επιτροπή να κάνει τη δουλειά της.
«Αυτή η επιμονή ότι υπάρχουν μαύρες σκιές, δημιουργεί προβλήματα στην επιτροπή και στη λειτουργία της.
Είναι άσχημο αυτό.
Αυτά τα φαινόμενα μας κάνουν επιφυλακτικούς, να παίρνουμε πιο αυστηρά μέτρα ώστε, να είμαστε καλυμμένοι.
Δεν μπορούμε να λειτουργούμε ότι θα έρθει η δικαιοσύνη και θα μας πάρουν τα κεφάλια.
Πρέπει να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι» τόνισε ο κ.Λαζανάς υπογραμμίζοντας πως «είμαστε σε μαραθώνιο και πρέπει να γίνονται προσεκτικά οι βηματισμοί».
Τόνισε ότι η οργάνωση των εμβολιασμών είναι πράγματι δύσκολη και χρονοβόρα και ότι «θέλει χρόνο ώσπου να ρολάρει το σύστημα» ενώ εκτίμησε ότι σημαντική ανάσα κατά της επιδημίας θα πάρουμε μετά το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης