Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως 31 Ιανουαρίου και πιο αυστηρά μέτρα

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως 31 Ιανουαρίου και πιο αυστηρά μέτρα
Τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί χώροι, οι αίθουσες ψυχαγωγίας, παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας
Μετά τη Βρετανία και η Γερμανία παρατείνει το lockdown έως τα τέλη του μηνός ενώ την ίδια ώρα επιβάλει ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς σε μία προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο την τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως επισήμανε σε δηλώσεις η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2021.
«Θα πρέπει να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές επαφές.

Μέτρα

Θα ζητήσουμε από όλους τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο κάθε κοινωνική επαφή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής 16 γερμανικών κρατιδίων.
Η Angela Merkel τόνισε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τέλη Ιανουαρίου, ενώ τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί χώροι, οι αίθουσες ψυχαγωγίας, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Τηλεργασία

Επίσης, εφεξής, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γερμανία από περιοχές «υψηλού κινδύνου» θα υποβάλλονται σε τεστ για τον Covid-19 δύο φορές.
Όλοι τους θα πρέπει επίσης να μπαίνουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ακόμη και αν το πρώτο τεστ βγει αρνητικό και κατόπιν να κάνουν και το δεύτερο τεστ.
Στις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων οι μετακινήσεις των πολιτών θα περιορίζονται σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων.
«Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου να μπορούμε να ιχνηλατούμε τις αλυσίδες μετάδοσης», τόνισε η Merkel.
H Καγκελάριος προέτρεψε επίσης τις εταιρείες να συνεχίσουν τηλεργασία.
Αναφορικά με το εμβόλιο, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι δίνει την ελπίδα της επιστροφής στην κανονικότητα και κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι αρχές θα είναι σε θέση να αυξήσουν τον αριθμό των εμβολιασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης