Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς παράταση έως τις 31/1 το lockdown στη Γερμανία – Σύσκεψη Merkel με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων

Προς παράταση έως τις 31/1 το lockdown στη Γερμανία – Σύσκεψη Merkel με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων
Περισσότεροι από 264.000 Γερμανοί έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού
Προς παράταση έως τις 31/1 βαίνει το lockdown στη Γερμανία, καθώς δεν φαίνεται καμία υποχώρηση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η παράταση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία λήγουν την ερχόμενη Κυριακή 10/1, αναμένεται να αποφασιστεί κατά τη σημερινή σύσκεψη που θα έχει η καγκελάριος Angela Merkel με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων, μια και η Γερμανία αδυνατεί να περιορίσει τη διασπορά του ιού.
Εφόσον, υπάρχει νέα παράταση του lockdown, αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα, με εξαίρεση αυτά των τροφίμων, τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι πολιτιστικοί χώροι αναμένεται να παραμείνουν κλειστοί τις επόμενες εβδομάδες, όπως και η πλειονότητα των σχολείων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την επιδημία καταγράφεται στις περιοχές κυρίως της πρώην ανατολικής Γερμανίας, με την κατάσταση να περιγράφεται ως κρίσιμη στη Σαξονία, η οποία άργησε να λάβει περιοριστικά μέτρα.
Σημειώνεται πως έως σήμερα  περισσότεροι από 264.000 ηλικιωμένοι και υγειονομικοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech, γεγονός πάντως που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις για την αργή εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης